a kovász ahogy én készítem:
1 nap - 2 evőkanál natur joghurt
4 evőkanál liszt bl80
3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton
2 nap - 3,5 evőkanál víz
4 evőkanál liszt alaposan elkeverem
3 nap – ismétlem a második napot
4 nap – a massza ¾-ét le kell önteni a maradékot megetetni
100 gram víz
100 gram liszt… jól elkeverni
5-10 nap a negyedik napot ismételn i, tehát ¾ le önteni, megetetni
11 napon 200 gram kovásszal lehet sütni egy kenyeret…
a maradéket hűtőbe tárolva pihentetjük, ha újra sütni akarunk kivesszük kb 8 órát a pulton tartjuk…megetetjük mint a 4 napon másnap lehet sütni vele megint…az alap kovász nagyon sokáig eltartható a hűtőben…
jó kenyérsütést mindenkinek………..
A paprikákat ketté vágjuk, kivesszük a magházát, és lefelé borítva, megsütjük, úgy hogy egy picit megspricceljül olajjal. kb. 1/2 órát sütjük. Nem baj ha megbarnul. Kivesszük, és f...
Elkészítési idő:A langyos tejet, a porcukrot, az élesztőt egy edénybe kimérjük, és hagyjuk 15 percig pihenni, hogy felfusson. A lisztet egy tálba szitáljuk, erre öntjük az élesztős tejet, a puha...
Elkészítési idő: 1,5 óraA túrót tegyük egy tálba, majd villával kicsit nyomkodjuk össze, hogy ne maradjanak benne nagyobb darabok. Ezután adjuk hozzá a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot, egy csipet s...
Elkészítési idő:1. A tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük, még hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen...
Elkészítési idő: