a kovász ahogy én készítem:
1 nap - 2 evőkanál natur joghurt
4 evőkanál liszt bl80
3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton
2 nap - 3,5 evőkanál víz
4 evőkanál liszt alaposan elkeverem
3 nap – ismétlem a második napot
4 nap – a massza ¾-ét le kell önteni a maradékot megetetni
100 gram víz
100 gram liszt… jól elkeverni
5-10 nap a negyedik napot ismételn i, tehát ¾ le önteni, megetetni
11 napon 200 gram kovásszal lehet sütni egy kenyeret…
a maradéket hűtőbe tárolva pihentetjük, ha újra sütni akarunk kivesszük kb 8 órát a pulton tartjuk…megetetjük mint a 4 napon másnap lehet sütni vele megint…az alap kovász nagyon sokáig eltartható a hűtőben…
jó kenyérsütést mindenkinek………..
Egy nagyobb, két literes kancsóba szeletelj bele egy almát. Bármilyen fajtát választhatsz, a víznek olyan íze lesz, mint az almának. Add hozzá a rúd fahéjat egyben vagy néhány dar...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virsliket hurkapálcikákra húzzuk. Az élesztőt 1 dl langyos, cukros tejben felfuttatjuk. Ezután a liszteket, a keményítőt és a sót elkeverjük a maradék tejjel és az élesztővel. Ö...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA hozzávalókat aprítógépben összekeverjük, 10-15 percre hűtőbe tesszük, majd egy kb. 9×9 cm-es négyzetet formázunk belőle, felszeleteljük és előmelegített sütőben megsütjük. (Gázsü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűnosalty.hu
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz