a kovász ahogy én készítem:
1 nap - 2 evőkanál natur joghurt
4 evőkanál liszt bl80
3,5 evőkanál víz ezeket összekeverem hagyom a konyhapulton
2 nap - 3,5 evőkanál víz
4 evőkanál liszt alaposan elkeverem
3 nap – ismétlem a második napot
4 nap – a massza ¾-ét le kell önteni a maradékot megetetni
100 gram víz
100 gram liszt… jól elkeverni
5-10 nap a negyedik napot ismételn i, tehát ¾ le önteni, megetetni
11 napon 200 gram kovásszal lehet sütni egy kenyeret…
a maradéket hűtőbe tárolva pihentetjük, ha újra sütni akarunk kivesszük kb 8 órát a pulton tartjuk…megetetjük mint a 4 napon másnap lehet sütni vele megint…az alap kovász nagyon sokáig eltartható a hűtőben…
jó kenyérsütést mindenkinek………..
kápia paprikát, ketté vágtam, kimagoztam. 2 db tömlős sajtkrémet, kockára vágott hagymát, kockázott bacont, kicsi őrölt borsot összekevertem, megtöltöttem a paprikákat, megszórtam...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTomatensaft kurz aufkochen, über den Couscous gießen. Beiseite 20 Minuten quellen lassen. Mit einer Gabel nach und nach krümelig auflockern. Zwiebeln und Knoblauch fein würfeln. S...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, és kikanalazzuk az avokádót egy tálba. 2. A fokhagymát megpucoljuk, és lereszeljük az avokádóhoz. 3. Egy villával összetörjük...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűTurmixgépbe rakjuk a csicseriborsót és a babot, ízesítjük mustárral, sóval, hozzáadunk három paradicsomot, egy vöröshagymát és egy póréhagymát. Megszórjuk füstölt fűszerpaprikával,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű