Családireceptkönyv.hu

Kovászos uborka krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 adag
» 4 nagyobb kovászos uborka
» 3 dl kovászos uborkalé
» 3 dl leszűrt, hideg zöldségleves
» 3 dl natúr joghurt
» fél gerezd fokhagyma
» tetejére: olívaolaj

Elkészítés:


A kovászos uborkát apróra kockázzuk, hozzáadjuk a levét, a hideg, leszűrt zöldséglevest, a lereszelt fokhagymát és a joghurtot. Erős teljesítményű robotgéppel, vagy botmixerrel az egészet simára turmixoljuk, szükség szerint átszűrjük. Néhány órára, esetleg egy egész éjszakára behűtjük. A tetejére ropogós pörcöt is szórhatunk, amelyhez serpenyőben kisütjük a felkockázott császárszalonnát és konyhai papírtörlőn leitatjuk. A levest jégbe hűtve, a szalonnával megszórva és némi olívaolajjal meglocsolva tálaljuk. Adhatunk hozzá fokhagymás pirítós kockákat is, vagy friss zöldfűszereket.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Egészség
omega-3 zsírsavak
omega-3 zsírsavak

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Receptek
Erdélyi padlizsánkrém
Erdélyi padlizsánkrém

A padlizsánokat egy fémlapon közepes lángon megsütjük. Hideg vízbe tesszük, így hamar lehűl, és a héja is könnyen lejön. A megtisztított padlizsánokat még egyszer hideg vízzel leöb...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tésztát tekert az alufólia köré,
Tésztát tekert az alufólia köré,

Nem beszéltünk arról, hogy mit is fogunk készíteni. Gyakorlatilag ez egy tölcsérformájú tésztakehely lesz, amibe bármit beletehetünk, a hideg pirított csirkekockáktól kezdve, a ked...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk