- 5 darab közepes paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 darab paprika (lehet tv paprika, kápia, kaliforniai)
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olaj (olívaolaj a legjobb hozzá)
- só
- bors
- 100 ml víz
- 1 szelet szikkadt kenyér
◾️A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután jeges vízbe átemelve picit visszahűtjük és lehúzzuk róla a héját.
◾️A meghámozott paradicsomot összedaraboljuk, a paprikát, az uborkát, a hagymát is apró kockákra vágjuk.
◾️A zöldségeket egy turmixgépbe tesszük. (Ha nincsen turmixgépedet, tedd egy tálba és egy botmixer segítségével is egyneműsítheted.)
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a sót valamint a borsot.
◾️Mehet bele az olaj, a víz végül pedig tépkedjük rá a kenyérszeletet is.
◾️Ezután 5-6 percig erősebb fokozaton összeturmixoljuk az alapanyagokat.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön és tálalhatjuk is.
Pirítóssal, pirított kenyérkockákkal vagy apróra vágott zöldségekkel is kínálhatjuk.
1. A csirkét rostokra merőlegesen vágjuk szeletekre 2. A vizet és kókusztejet öntsük egy fazékba, forraljuk fel. Amint forr, vegyük kisebbre a lángot. 3. Adjuk hozzá a galangalt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA pudingport, a tejet és a cukrot egy edénybe tesszük, a szokásos módon megfőzzük. Amikor elkészült, a vaníliaaromát is hozzákeverjük és hagyjuk kihűlni. A tejszínhabot felverjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almát meghámoztam, magházát eltávolítottam, kockára vágtam. Egy nagy fazékban feltettem főni a vízzel és a cukorral. Forrástól számítva kb. 20 percig főztem, majd beleöntöttem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű