- 5 darab közepes paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 2 darab paprika (lehet tv paprika, kápia, kaliforniai)
- 1 kisebb fej hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- ½ citrom leve
- 2 evőkanál olaj (olívaolaj a legjobb hozzá)
- só
- bors
- 100 ml víz
- 1 szelet szikkadt kenyér
◾️A paradicsomok alját x alakban bevágjuk, majd 1-2 percre forrásban lévő vízbe dobjuk. Ezután jeges vízbe átemelve picit visszahűtjük és lehúzzuk róla a héját.
◾️A meghámozott paradicsomot összedaraboljuk, a paprikát, az uborkát, a hagymát is apró kockákra vágjuk.
◾️A zöldségeket egy turmixgépbe tesszük. (Ha nincsen turmixgépedet, tedd egy tálba és egy botmixer segítségével is egyneműsítheted.)
◾️Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a citrom levét, a sót valamint a borsot.
◾️Mehet bele az olaj, a víz végül pedig tépkedjük rá a kenyérszeletet is.
◾️Ezután 5-6 percig erősebb fokozaton összeturmixoljuk az alapanyagokat.
◾️Pár órára hűtőbe tesszük, hogy lehűljön, és tálalhatjuk is.
Pirítóssal, pirított kenyérkockákkal vagy apróra vágott zöldségekkel is kínálhatjuk.
A húsokat tejben áztatjuk 2-3 órán át. A tojást felverjük ha szükségesnek tűnik egy kevés tejet is adhatunk hozzá, a lisztbe keverjük a fűszereket és a megszokott módon panírozzuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűSzilikonos sütőpapírral kibélelünk egy 22 cm átmérőjű piskótakarikát. A sütőt előmelegítjük 180 C-ra, hőlégkeverés nélkül! A lisztet elkever...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vizet a gyümölcsökkel és a cukorral feltesszük főzni. Ha már forr a gyümölcsös lé, a pudingot a tejszínnel kikavarjuk, és folyamatos keverés mellet beleöntjük a levesbe. Ízesí...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyűfazékban feltesszük a tűzhelyre,felöntjük vízzel. Felforraljuk ,leszedjük a habját ezután beletesszük a zöldségeket, fűszereket. Lassú tűzön addig főzzük míg a hús le nem válik a c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű