Márványos Sajttorta
Írta:Lantos Sándorné
Hozzávalók:
Csokis tészta:
230 g wawel 70 % étcsoki
230 g vaj
200 g xilit
4 tojás
100 g Lidl BL 55 liszt
Csipet só
Krémsajtos réteghez:
2 tojás
500 g mascarpone sajt/ Penny/
100 g xilit
1 csomag vanília
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük.
A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük.
A kihűlt vajas csokoládéhoz robotgép keverőszárával hozzákeverjük a a xilitet, a tojásokat, lisztet, sót.
27*20 cm-es tepsibe tesszük a csokis tészta háromnegyedét. Erre kanalazzuk rá a sajtos keveréket, elsimítjuk.
Tetejére kanalazzuk a maradék csokis tésztát, amit hurkapálcával összekeverünk, de csak a tetejét, hogy márványos legyen.
Előmelegített sütőben sütjük amig a közepe még remeg.
200 fokon sütöttem 1 órát, de ez sok!
Trükkök, tippek, praktikák:
2016.12.24.
Nehézség: Könnyű
Elkészítése: A burgonyát héjába megfőzzük, majd meghámozzuk. Pépesítjük, mintha burgonyapürét készítenénk, ha már kihűlt hozzáadjuk a tojást, fűszerezzük. A lisztet lassanként adj...
Elkészítési idő:ELKÉSZÍTÉS A tojást a tejjel habosra felverjük, majd összekeverjük a liszttel és a reszelt sajttal. Sóval borssal és a kaporral fűszerezzük. A pulykamell szeleteket húskalapác...
Elkészítési idő: 30 perc