Családireceptkönyv.hu

Márványos sajttorta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Márványos Sajttorta
Írta:Lantos Sándorné
Hozzávalók:
Csokis tészta:
230 g wawel 70 % étcsoki
230 g vaj
200 g xilit
4 tojás
100 g Lidl BL 55 liszt
Csipet só

Krémsajtos réteghez:
2 tojás
500 g mascarpone sajt/ Penny/
100 g xilit
1 csomag vanília
Elkészítés:
Egy nagyobb edénybe beletördeljük a csokit, belevágjuk a vajat és gőz fölött felolvasztjuk. Kihűtjük.
A krémsajtos réteg hozzávalóit összekeverjük.
A kihűlt vajas csokoládéhoz robotgép keverőszárával hozzákeverjük a a xilitet, a tojásokat, lisztet, sót.
27*20 cm-es tepsibe tesszük a csokis tészta háromnegyedét. Erre kanalazzuk rá a sajtos keveréket, elsimítjuk.
Tetejére kanalazzuk a maradék csokis tésztát, amit hurkapálcával összekeverünk, de csak a tetejét, hogy márványos legyen.
Előmelegített sütőben sütjük amig a közepe még remeg.
200 fokon sütöttem 1 órát, de ez sok!
Trükkök, tippek, praktikák:
2016.12.24.
Nehézség: Könnyű

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Frankfurti leves
Frankfurti leves

A virslit felkarikázom, a káposztát felcsíkozom. Rántást csinálok: szedőkanál zsír v. olaj + 3 ek liszt, ezt világos színűre sütni, kicsit ki hűteni, majd fél liter tejjel felönten...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Andrea
Eperkrémleves
Eperkrémleves

Botmixerrel kisebb lábosban pürésítjük az epret a vízzel, hozzáadjuk a cukrot és az ízesítőket. A tejszínben csomómentesre keverjük a pudingport, majd a lábosba önt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tárkonyos csirkeragu leves
Tárkonyos csirkeragu leves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. A vöröshagymát és fokhagymát szintén. A zöldségeket tetszőlegesen aprítjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjük az olajat, és a vörösh...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Egyszerü BarackLeves
Egyszerü BarackLeves

A gyümölcsöt apró darabokra vágjuk, és egy kisebb fazékban felengedjük vízzel. Ízesítjük sóval, cukorral. Hozzáadjuk a fahéjat és a szegfűszeget. A pudingport simára keverjük a...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk