- 2 narancs reszelt héja
- 400 ml narancslé (100%-os)
- 200 ml natúr joghurt
- 60 g xilit vagy eritrit
- 1 késhegynyi őrölt vanília (akár el is hagyható)
◾️A narancsok héját lereszeljük.
◾️A levüket kifacsarjuk.
◾️Én úgy csináltam, hogy a kifacsart levet még 100%-os narancslével pótoltam fel, hogy meglegyen 400 ml.
◾️Hozzáadjuk a joghurtot, az édesítőt, a vaníliát és reszelt narancshéjat.
◾️Egy botmixerrel habosítjuk, majd pár órára hűtőbe tesszük.
Tejszínhabbal, narancsszeletekkel tálaljuk.
Nagy bánatom, hogy vége az eperszezonnak. Sajnos nálunk is már csak elvétve akad egy-két szem... tegnap kimentem a kertbe, és leszedtem az utolsó marék epret, pont elég volt egy a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lapockát vékony csíkokra vágjuk és befűszerezzük a görög fűszerrel. Kicsit félretesszük, kb 1 óra, hogy összeérjen a fűszer a hússal. A joghurtot összekeverjük a czacziki porra...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesA gyümölcsöt hideg vízben feltenni bele a citromhéjat a szegfűszeget a cukrot és a sót. Ha felforrt a teszínes habarásban 3-4dl forró levest elkeverni majd az egészet hozzáadni a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű