1 csésze teljes kiőrlésű liszt
1 csésze fehér liszt
1 csésze búza darálva (vagy zab, esetleg rizsliszt)
1, 5 csésze kukoricadara
4 teáskanál szódabikarbóna
0,5 csésze olaj
0,5 lenmag darálva
2 sárgarépa reszelve
1 evőkanál menta (szájszag ellen)
1 evőkanál petrezselyem
víz a tészta összeállításához
Lenmagot darálni és vízzel összekeverni, hogy megdagadjon
A hozzávalókat összegyúrni és egy órahosszára hűtőbe kell tenni.
Nyújtani , szaggatni (pogácsaszaggató vagy valamilyen forma)
150 fokon sütni 40 percig.Az utolsó 10 percben a sütőajtót kicsit ki kell nyitni.
A hozzávalókat jól összekeverni. Majd golyókat formázni, zsemlyemorzsába forgatni, olajban kisütni. /Van, aki nem panírozza, csak kisüti, de én mindig beforgatom /
Elkészítési idő: 0,5 óra Nehézség: KönnyűA túrót botmixerrel kicsit krémesítettem, fokozatosan hozzáadtam a tejet és a tejszínt. Felforraltam és kicsit vártam, míg kicsapódik a fehérje és elválik a savó. Egy nagyobb...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelvágjuk a bagettet és sütőben vagy kenyérpirítóban megpirítjuk. A baconszeleteket kevés olívaolajon ropogósra sütjük. A mozzarellát lecsepegtetjük és felszeleteljük. A koktélpara...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst érdemes pépesre darálni mert ha nem akkor fasírt állaga lesz. A hozzávalókat összedolgozzuk, fűszerezzük. Műbélbe töltjük és kb 1 órát főzzük. Hűtve szeleteljük. nem lesz...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes