Családireceptkönyv.hu

Mézes, mustáros oldalas


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2,5 kg sertésoldalas,
1 fej fokhagyma,
só,
frissen őrölt bors,
3 kanál méz,
2 kanál mustár,
1 kanál étolaj,
1 kanál balzsamecet,
2 kg krumpli,
5 fej vöröshagyma

Elkészítés:


A fokhagymagerezdeket megpucoljuk, hosszában kettévágjuk. Keskeny pengéjű késsel az oldalast kilyuggatjuk, majd megtűzdeljük egyenletesen fokhagymával. A mustárt, az olajat, a mézet, a sót, és a borsot összekeverjük, majd egyenletesen bekenjük vele az oldalast minden oldalán.

Közben a krumplit megtisztítjuk, és a tepsibe sorakoztatjuk. A krumpli hasábok közé negyedelt hagymát teszünk.Megsózzuk, kevés borsot teszünk rá, majd a tetejére tesszük a bepácolt oldalast. (Ha van rá idő, előző éjszaka kenjük be az oldalast, mert akkor még jobban átjárják az ízek.)Fólia alatt sütjük, amíg a krumpli is meg nem puhult, a hús pedig finom, fűszeres levet enged a hagymás krumpli alá. A legvégén rövid időre levesszük a fóliát, így az oldalas tetején aranybarna máz keletkezik.

Az oldalast nagyobb darabba vágva a körettel tálaljuk

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Fasírt - Fannika féle
Fasírt - Fannika féle

A zsemlét tedd vízbe, majd ha megszívta magát, akkor nyomogasd ki belőle a nedvességet. A hagymákat aprítsd fel, majd a húst, a zsemlét, a tojást, a fűszereket és a hagymát gyúrd ö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Töltött paprika v. paradicsomos húsgombóc
Töltött paprika v. paradicsomos húsgombóc

A darált húst összedolgozom a hozzávalókkal. Hagyom pihenni. A paprikákat megszabadítom a belsejétől, a magokat kiszedem. Megtöltöm a („kolbászhús-sal”). A maradék masszából gombó...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Burgonyával rakott sertésszelet - OK
Karaj - Burgonyával rakott sertésszelet - OK

1. A burgonyákat héjában főzzük meg, ha kihűlt pucoljuk meg, és karikázzuk fel. 2. A karajt szeleteljük fel, klopfoljuk ki, de ne túl vékonyra. 3. Sózzuk, borsozzuk, és kevé...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Lusta háziasszony töltött húsa
Lusta háziasszony töltött húsa

A tarját ki kikloffoljuk majd gyorsan mind két oldalát átsütjük. Tepsibe rakjuk. Elkészítjük a tölteléknek valót. A tojást villával össze törjük, a a májjat elkaparjuk, a petrezs...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk