30 dkg darált hús ( nekem csak sertés húsom volt, de az az igazi, ha van benne birka, marha hús is)
csombor (borsikafű)
só
frissen őrölt bors
1 mk fasírt fűszerpor ( el is maradhat)
fokhagyma
1 mk szódabikarbóna
A húst a fűszerekkel összegyúrjuk, majd állni hagyjuk, hogy jól összeérjenek az ízek.
Vizes kézzel megformázzuk őket, majd forró olajban megsütjük. (Az eredeti recept parázson készül)
Mustárral,vagy bármilyen savanyúsággal fogyasztható!
Tipp:
Sokkal finomabb a miccs, ha sütés előtt néhány órával elkészítjük, így összeérnek az ízek.
Egy kisebb tálban összekeverjük a pác hozzávalóit. Megforgatjuk benne a megtisztított,feldarabolt húst. Legalább egy éjszakára hagyjuk hűtőben. A hagymát vastagra szeleteljük, a p...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát megtisztítjuk és apróra vágjuk. Minél több hagymát adunk hozzá annál szaftosabb lesz. 2. Olajon megpirítjuk. 3. Hozzá tesszük a csíkokra vágott sertésmájat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA cigánypecsenye tarjából készítve a legfinomabb. Annyi vékony szelet szalonnát szelek amennyi szelet húst készítek, majd bevagdosom őket. A szalonnákat beleteszem egy tányérba...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst csíkokra vágjuk, megmossuk, majd lecsepegtetjük. A szalonnát is csíkokra vágjuk, majd zsírjára pirítjuk. A szalonna zsírjára tesszük a felaprított vörös és fokhagymát. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű