Egy dl erős feketekávé
10 dkg cukor
3 szelet csokoládé
10 dkg vaj
2 dl tejszín
Egy dl erős feketekávét felfőzünk 10 dkg cukorral és 3 szelet csokoládéval. Külön kis edényben összekeverjük 3 tojás sárgáját egy kevés tejjel és a csokoládés kávéhoz öntjük. Állandóan keverve – gyenge tűzön – sűrű krémmé főzzük. Ha a krém hűlni kezd, beleszeletelünk 10 dkg vajat és habosra keverjük. Jól lehűtjük, még egyszer átkeverjük, végül belevegyítünk 2 dl tejszínből vert kemény habot.
Sajtreszelőn reszeld le a répát. Tedd egy nagykésés robotgépbe a diót, mandulát, datolyát, és aprítsd addig, míg morzsalékos állagú nem lesz. Add hozzá a zabpelyhet, a mazsolát, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgyszerű keverés után a tészta könnyen süthető. Az első sütése előtt a forró serpenyőbe pici olajat öntünk. A következő palacsintáknál erre már nincs szükség! Maximálisan elegendő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük. A tojások sárgáját a cukorral fehéredésig jól kikeverjük, majd folyamatos keverés közben hozzáöntjük az olajat, a sütőporra...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézElkészítése: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, kinyújtjuk és sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. 170 fokon 30 percen át sütjük. A krém hozzávalóit egy kis edénybe tesszük és jól...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű