30 dkg mascarpone
10 dkg étcsokoládé
4 dl habtejszín
2 tasak habfix
2 evőkanál cukrozatlan kakaópor
3 evőkanál porcukor
A tetejére:
10 dkg étcsokoládé
1 teáskanálnyi vaj
5 dkg dióbél
Az étcsokoládét felolvasszuk és kihűtjük, majd belekeverjük a mascarponébe a cukorral együtt. A habot felverjük és hozzáadjuk a habfixet, majd a kakaóport és összedolgozzuk a mascarponés krémmel. A krémet egy lekapcsolható oldalú sütőformába kanalazzuk. Az étcsokoládét felolvasszuk és belekeverjük a vajat, bevonjuk vele és megszórjuk az apróra tört dióval. Legalább egy órára hűtőbe tesszük, ezt követően már szeletelhető.
A pitéhez az almákat hámozzuk meg és vágjuk nagyobb darabokra. Tegyük lábosba, szórjuk meg fahéjjal, adjuk hozzá a citromlevet, kevés mézet és kezdjük főzni. Amikor az alma kezd üv...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA hozzávalókat összegyúrjuk, A masszába utoljára tesszük bele a tejben feloldott szódabikarbónát. A tésztát 24 órán át pihentetjük, majd 10 cm-es csíkokra vágjuk, megsütjük, (köz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojásfehérjét habbá verni. A többi hozzávalót összekeverni (mixer), és ebbe forgatni bele a fehérjehabot + a mazsolát. Egy közepes tepsit sütőpapírral kibélelni, ebbe mehet bele a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összekeverjük. Több darab ceruzavastagságú hengert formálunk, 4-5 cm hosszú darabokra vágjuk, a széleit kicsit elvékonyítjuk. Kis kifliket formálunk, és kikent t...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű