A csokis krémhez
0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
1 ek cukrozatlan kakaópor
3 ek cukor
A vaníliás krémhez
0.5 l tej
2 db tojássárgája
1 evőkanál finomliszt
2 ek cukor
2 csomag vaníliás cukor
Az összeállításhoz
10 db babapiskóta
0.5 dl tej
2 ek rum
A csokis krémhez egy rozsdamentes edénybe tesszük a lisztet, a cukrot, a kakaóport, a tojássárgákat, és a tejet lassanként hozzáöntve csomómentesre keverjük. Kevergetve felfőzzük, 1-2 perc alatt besűrítjük. Poharakba töltjük.
Rumos tejjel meglocsolt babapiskótát tördelünk rá.
A vaníliás krémet is elkészítjük a csokishoz hasonlóan, csak kakaó helyett vaníliás cukrot teszünk bele. Ezt is a poharakba töltjük.
Ha langyosra hűlt, tetejét tejszínhabbal díszítjük, amit még megszórhatunk kakaóporral.
Hűtőben 1-2 óra alatt jól lehűtjük.
Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk. Egy tálba szitáljuk a lisztet, mehet hozzá a só, az olvasztott vaj, a maradék cukor, a tojások és az élesztős tej. Tésztát dagasztun...
Elkészítési idő: 50 perc1. A tojássárgáját a cukorral habosra kikeverem, lassan hozzáadom a vizet, a darált diót, és végül a kakaóporral és sütőporral elkevert lisztet. 2. A tojásfehérjét kemény hab...
Elkészítési idő: 45 perc