A rétegezéshez
- 800 g csirkemell filé
- só
- 600 g alma
- 1 evőkanál kristálycukor
A tejszínes részhez
- 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 1 nagy csipet só
- 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
- 1 késhegynyi fahéj (őrölt)
- 1 késhegynyi gyömbér (őrölt)
- 1 nagy csipet kristálycukor
A tetejére
- 100 g trappista sajt (szeletelt)
1. Először egy 20*25 cm-es tepsit vékonyan olajozzunk ki.
2. A csirkemelleket tisztítsuk meg az inaktól egy éles késsel vágjuk vékony szeletekre, és folyó hideg víz alatt alaposan mossuk át.
3. A csirkemell szeleteket vékonyan sózzuk be és a felével rakjuk ki a tepsi alját.
4. Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat és vágjuk vékony gerezdekre.
5. Az almaszeletek felével rakjuk ki a tepsiben a hús tetejét és vékonyan hintsük meg kristálycukorral. Az almákat borítsuk be a maradék hússzelettel. Ezt pedig a maradék almaszelettel.
6. Egy tálban a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel és a fűszerekkel.
7. Majd a tejszínes öntetet egyenletesen locsoljuk az almák teteéjre a tepsiben. Reszeljünk rá trappista sajtot.
8. 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 50 percen át süssük. A végén kicsit meg lehet emelni a hőfokot, hogy a sajt szépen megpiruljon.
Mikor kisül, az alma és a csirkemell leve mind ott lesz a tepsiben, ettől ne ijedjünk meg! Öntsük le a levet és már tálalhatunk is!
Elsőként elkészítjük a pácot. Egy kis edényben összekeverjük a sót, a borsot, chilit és citromlevet, majd 1-2 órára beleforgatjuk a megmosott csirkecombokat. Összekeverjük a száraz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KözepesEgy mélyebb edényben elkészítjük a pácot: a tojást felverjük, hozzákeverjük a tejfölt, a zúzott fokhagymát és a fűszereket. A csirkemelleket felszeleteljük, enyhén kiklopfoljuk -...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük.Hőálló tálba tesszük, a fele csirkemell szeleteket egymás mellé. Mivel a csirkemell levet fog engedni így nem kell a teps...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: KönnyűA húst ( kb. fél marék kivételével) az apró kockára vágott szalonnával együtt pépesítjük ( én ezt merülő mixerrel oldottam meg) majd beledolgozzuk a többi hozzávalókat és a kockázo...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű