menu

Családireceptkönyv.hu

Almás-tejszínes rakott csirkemell


Írta:

Elk. idő: 75 perc
Adag: 3-4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A rétegezéshez
- 800 g csirkemell filé
- só
- 600 g alma
- 1 evőkanál kristálycukor

A tejszínes részhez
- 2 evőkanál búzaliszt (BL55)
- 100 ml főzőtejszín (15-20%-os)
- 1 nagy csipet só
- 1 késhegynyi fehérbors (őrölt)
- 1 késhegynyi szerecsendió (őrölt)
- 1 késhegynyi fahéj (őrölt)
- 1 késhegynyi gyömbér (őrölt)
- 1 nagy csipet kristálycukor

A tetejére
- 100 g trappista sajt (szeletelt)

Elkészítés:


1. Először egy 20*25 cm-es tepsit vékonyan olajozzunk ki.
2. A csirkemelleket tisztítsuk meg az inaktól egy éles késsel vágjuk vékony szeletekre, és folyó hideg víz alatt alaposan mossuk át.
3. A csirkemell szeleteket vékonyan sózzuk be és a felével rakjuk ki a tepsi alját.
4. Az almákat hámozzuk meg, szedjük ki a magházat és vágjuk vékony gerezdekre.
5. Az almaszeletek felével rakjuk ki a tepsiben a hús tetejét és vékonyan hintsük meg kristálycukorral. Az almákat borítsuk be a maradék hússzelettel. Ezt pedig a maradék almaszelettel.
6. Egy tálban a tejszínt keverjük csomómentesre a liszttel és a fűszerekkel.
7. Majd a tejszínes öntetet egyenletesen locsoljuk az almák teteéjre a tepsiben. Reszeljünk rá trappista sajtot.
8. 180 C-ra előmelegített sütőben légkeverés nélkül 50 percen át süssük. A végén kicsit meg lehet emelni a hőfokot, hogy a sajt szépen megpiruljon.

Trükkök, tippek, praktikák:


Mikor kisül, az alma és a csirkemell leve mind ott lesz a tepsiben, ettől ne ijedjünk meg! Öntsük le a levet és már tálalhatunk is!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Éva
Gyros
Gyros

A húst kisebb csíkokra vágjuk és befűszerezzük, tandoori massalával, madras curryvel, borssal, sóval, kis oregánóval és egy csipet köménnyel. Hagyjuk állni egy kis ideig, közben me...

Elkészítési idő: 35 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: ani44
Csirkecomb pékné módra – dobj mindent a tepsibe, és
Csirkecomb pékné módra – dobj mindent a tepsibe, és

A csirkecombokat megtisztítom, besózom és megszórom a fűszerek keverékével. A megtisztított burgonyát a kizsírozott tepsibe rakom, és ízlés szerint sózom. A nagyobb darabokat elfe...

Elkészítési idő: 1 ora
Nehézség: Közepes
share
Írta: Gelu Dóra
Cukkinis csirkefasírt
Cukkinis csirkefasírt

1. A csirkét apróra vágjuk és a cukkinit lereszeljük majd összekeverjük a fűszerekkel, a zabpehellyel/zabliszttel illetve a tojással . 2. A hozzávalókat alaposan összedolgozzuk...

Elkészítési idő: 1óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Tojásos csirkemell, hagymás tartármártással
Tojásos csirkemell, hagymás tartármártással

Csirkemellet vékony szeletekre vágjuk. Sós, zúzott fokhagymával ízesített tejben legalább 2 órán keresztül állni hagyjuk. Tojásokat felverjük, belekeverjük a megtisztított, kockár...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk