- 280 ml kókusztej
- 150 ml mandulatej
- 1 púpozott teáskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál holland kakaópor
- 40 g chia mag
- stevia növényi édesít
1. A kétféle tejet, a kókuszreszeléket és a kakóport mérjük egy edénybe és keverjük össze.
2. Elég ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Adjuk hozzá a chia magot és egy kedvünk szerint választott édesítőt. Addig adagoljuk az édesítőt, míg ízlésünknek megfelelően édes lesz. Keverjük össze alaposan.
4. Hűtőbe téve 4-5 órán át hagyjuk állni.
Áfonya helyett bármilyen bogyós gyümölcsöt tehetünk bele.
Az alkoholban elkeverem a kiválasztott illóolajokat. A megfázásos, téli időszakban én 10-10 csepp levendula és citrom, 5-5 csepp szegfűszeg és fahéj olajokból készítem az oldatot....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kovász hozzávalóit egy tálba mérem. Összegyúrom és letakarom. 1 éjszakára otthagyom a konyhapulton. Másnap a kovászra rámérem a tészta hozzávalóit. Kb. 10 percig dagasztom. A...
Elkészítési idő: 215 perc Nehézség: NehézTegyük turmixgépbe a kesudiót, vizet, datolyát és az egész vanília rúdat. Természetesen lehet csak a vanília kikapart belsejét használni és ha túl hosszú a vanília rúd akkor keves...
Elkészítési idő: 18 perc Nehézség: Könnyű