- 280 ml kókusztej
- 150 ml mandulatej
- 1 púpozott teáskanál kókuszreszelék
- 1 teáskanál holland kakaópor
- 40 g chia mag
- stevia növényi édesít
1. A kétféle tejet, a kókuszreszeléket és a kakóport mérjük egy edénybe és keverjük össze.
2. Elég ha éppen csak felforr, azonnal húzzuk is le a tűzhelyről. Tegyük félre és hagyjuk teljesen kihűlni.
3. Adjuk hozzá a chia magot és egy kedvünk szerint választott édesítőt. Addig adagoljuk az édesítőt, míg ízlésünknek megfelelően édes lesz. Keverjük össze alaposan.
4. Hűtőbe téve 4-5 órán át hagyjuk állni.
Áfonya helyett bármilyen bogyós gyümölcsöt tehetünk bele.
A hagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és megfonnyasztjuk az apróra felvágott szalonnával kevés olajon. A zsemlék tetejét levágjuk, belsejét kiszedjük. Az aljába teszünk 3 szele...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit kockákra vágjuk, majd kevés olajon megpároljuk. Közben megcsináljuk a kockából az alaplevet, és melegen tartom. Olaj és vaj keverékén megpároljuk a felaprított hagymát....
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA 12 órás kovász készítése, sütés előtti napon. Egy tálban fakanállal, mint a galuskatésztát, 3-4 perc alatt simára kell keverni. Beborítani, letakarni, hogy ne cserepesedjen m...
Elkészítési idő: 3 óra Nehézség: NehézEgy tálban kavarjuk össze a lisztet, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot, adjuk hozzá a joghurtot, a tejet és a tojást. -Dolgozzuk jól össze, egy sűrű tésztát kell kapnunk. - Eg...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű