1 csomag makaróni tészta
1 fej vöröshagyma
3 gerezd aprított fokhagyma
3 ek zsiradék
1 csiperkegomba konzerv
Pirospaprika, só, bors, kakukkfű
20 dkg edami sajt
3 dl főzőtejszín
A makaróni sós vízben kifőzzük.
A vöröshagymát apróra vágunk és a felaprított fokhagymával együtt zsiradékon megfonnyasztjuk.
A gombáról leöntjük a levet, majd felaprítjuk kisebb darabokra.
Rádobjuk a hagymákra, kevés pirospaprika, só, bors, kakukkfű ízlés szerint.
Kis vizet öntünk rá, 2-3 decit.
Egy kicsit összeforrnak, majd a sajtot lereszelünk és a főzőtejszínnel elkeverünk.
Ezt ráöntjük a gombára és jól elkeverjük.
Összeforraljuk, majd beleforgatjuk a kifőtt és lecsepegtetett tésztát.
Elzárjuk alatta az energiaforrást.
Nem sóztam agyon se a szószt se a tésztát, mert én tálaláskor vörös hawaii sóval szórtam meg.
A beáztatott csicseriborsót 1 órán át főzzük, majd leszűrjük. Ezután a lecsöpögtetett csicserit sütőpapírra fektetjük és megszórjuk a fűszerkeverékkel végül ropogósra sütjük süt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy tálcára, vagy a gyúródeszkára zsemlemorzsát hintünk, majd annyi lyukat kell a morzsába vájni, ahány tojást meg szeretnénk sütni. 2. A kivájt mélyedésekbe beleütünk egy-e...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézAszalás közben többször forgassuk meg a szárítandó terményt. Előfordulhat, hogy az időjárás miatt először napon, majd a sütőben végezzük a szikkasztást. Vannak, akik kifejezetten...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesTurmixba pakolunk minden hozzávalót, és krémes állagúra keverjük.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű