Sertés darált hús 50-deka, fél deci olaj, kis fej hagyma, só, bors, ízlés szerint, 1-cs petrezselyem zöld! Palacsintához: fél-kg-f-liszt, 1-cs Vanillincukor, só, 3-tojás, 8-9-deci Ásvány víz, 1-deci olaj, 1-db- Joghurt, kis -cs-kapor!
Egy lábasba öntöm az olajat, a hagymát apró kockára összevágom, jó puhára párolom, hozzá adom a húst, jól összekeverem, hogy a hús szemek szétváljanak egymástól, sózom, borsozom ízlés szerint, és 25-30-percig közepes láng alatt, készre főzöm saját levében, közben figyelve arra, hogy le ne égjen, ha kész, a petrezselyem zöldet apróra vágva hozzá adom, összekeverem, és félre rakom! Kis tálkába feltöröm a tojásokat, majd egy nagyobb keverő tálba öntöm, hozzá adom a sót, a Vanillint összekeverem egy kézi habverővel, hozzá adom a lisztet, és tovább keverem, közben ásvány vizet adok hozzá egy-egy keveset, jó csomómentesre kikeverem, és hozzá adom a maradék vizet is, az olajat hozzá öntöm, és összekeverem, és elkezdem a sütését! Ha kész vagyok betöltöm a hússal, tálra rakom, és tetejükre öntöm a kapros Joghurtot! 60-perc alatt elkészült!
A húst miután elkészítettem, közben elkészítem a palacsintát is, a joghurtba a kaprot, és így időt nyertem azzal, hogy hamarabb kész legyek!
A burgonyákat meghámozzuk, felkockázzuk, majd sós vízben puhára főzzük. Közben felfuttatjuk az élesztõt a langyos cukros tejben. Mikor a burgonya puhára főtt, leszűrjük, áttö...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Könnyű1.Az egyik pohár kefírben keverjük el az élesztőt. 2.Ezután tegyük bele az összes hozzávalót egy tálba és keverjük össze alaposan. 3.A tésztát gyúrjuk át egy kicsit, majd lisztez...
Elkészítési idő: 30-60 Nehézség: KönnyűA reszelt répát, reszelt sajtot és a fokhagymát összekeverjük. Hozzákanalazunk annyi tejfölt és majonézt, amennyit felvesz. Sózzuk, borsozzuk. Pirított rozskenyérrel mind megess...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA rumot forraljuk fel, hogy az alkohol elpárologjon belőle, majd a mazsolát áztassuk be a rumba. 1 jó órát hagyjuk benne ázni, de még jobb ha mindezt egy egész éjszakán át tesszük....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű