menu

Családireceptkönyv.hu

Burgonyás tésztába tekert virsli,


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



50 dkg burgonya
4 evőkanál liszt
1 teáskanálnyi vaj
só, bors
6 virsli
2 evőkanál paradicsomszósz

Elkészítés:


A burgonyát megtisztítjuk és sós vízben megfőzzük, majd összetörjük és kihűtjük. Hozzáadjuk a lisztet, sózzuk és borsozzuk, majd a vajat is hozzákeverjük és összegyúrjuk. A tésztát 12 részre osztjuk. Közben a virsliket kettőbe vágjuk és leszedjük a bőrét. Minden darab tésztát kinyújtunk, vagy kézzel ellapítunk. Kicsit ragadni fog, de ettől nem kell megijedni, lisztezzük be a nyújtódeszkát. A tészta közepére egy fél virslit teszünk és feltekerjük. A két végét is megnyomkodjuk, hogy ne lógjon ki belőle a virsli. Ezt követően forró olajban kisütjük és papírtörlőre tesszük, hogy felszívja a zsiradékot, majd átkenjük a paradicsomszósszal és melegen fogyasztjuk.

Burgonyás tésztába tekert virsli,

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krilla
Tojás helyettesítése
Tojás helyettesítése

1 tojás helyett. Lehet sütőtökkel,útifűmaghéjjal is machinálni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Krémtúró
Krémtúró

Az összetevőket kézi botmixerrel összedolgoztam , amíg krémes állaga nem lesz és kész is.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Olivabogyós fetakrém
Olivabogyós fetakrém

Az olajbogyókat feldaraboljuk. A fetát a tejföllel elkeverjük,majd a masszáhiz hozzáadjuk a borsot és az olivabogyókat,és jól összekeverjük(ha hígabbra szeretnénk mehet bele több...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kajmak
Kajmak

A kaymak — amitől még mesésebb lesz a baklava nevű édesség. Törökországban utazva a baklavát árusító cukrászdák ajánlatának elengedhetetlen része a kaymak. Ha ezzel kérjük a baklav...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk