Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
1,5 tk. só
3 dl víz
3 dkg élesztő
50 dkg káposzta
1 teáskanál só
1 mokkáskanál bors
1 teáskanál cukor
2 ek. olaj
1 liter olaj a sütéshez.
A káposztát lereszeljük, elkeverjük a sóval és kb. 20 percig állni hagyjuk, hogy a levét kiengedje.
Ezután kinyomkodjuk és a felmelegített 2 evőkanál olajon puhára pároljuk. A sütés végén megszórjuk a cukorral, és rövid ideig tovább sütjük. Végül meghintjük a borssal. Kihűtjük.
A kézmeleg vízben feloldjuk az élesztőt.
A lisztet tálba szitáljuk, elkeverjük a sóval. Az élesztős vízzel bedagasztjuk. Végül hozzáadjuk a kihűlt káposztát és óvatosan beledolgozzuk.
A tálat letakarjuk és 40-45 percig pihentetjük.
Olajos kézzel gombócokat szakítunk belőle, 8-10 darabot. A gombócokat további 10-15 percig pihentetjük.
Egy nagyobb serpenyőben megmelegítjük az olajat.
A tésztagombócokat olajos kézzel kihúzkodjuk és óvatosan a bő, forró olajba csúsztatjuk. Sütés közben a tésztát az olaj alá nyomkodjuk.
Oldalanként 2-3 percig sütjük, majd papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradék lecsepegjen róla.
Sóval, tejföllel kínáljuk.
Moss meg és pucolj meg 1 közepes méretű zellergumót a zöldjével együtt, 2 sárgarépát, 2 petrezselyemgyökeret a zöldjével együtt, 1 nagy fej hagymát és 1 pritamin paprikát. Tedd bel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: Turmixold össze az összes alapanyagot vigyázva arra, hogy a csicseriborsó héja ne kerüljön bele. Kész konzerv is kapható ami már eleve meg van főzve csak szűrőbe tév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágni, megpirítani olajon, majd rárakni a szeletelt gombát, fűszerezni. Átpirítani, bele petrezselyemzöld, majd 1 tubus, vagy 1 tömlős sajtkrém. Ezt kenni a kiflir...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű