A sajthoz
• 125 g sajt - camembert
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 1 csipet só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa
1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a tojást.
2. 3 tálban készítsük elő a szokásos panírozáshoz való anyagokat. A zsemlemorzsát, a lisztet, és a sóval kikevert tojást.Ekkor már az étolajat is odatehetjük melegedni a serpenyőben. 1-5, 2 cm mély legyen csak, hogy a sajtok feléig érjen.
3. A sajtcikkeket forgassuk lisztbe először, majd forgassuk a tojásba és ezután ismét a liszt következik.
4. Másodszor is tojásba mártjuk.Végül pedig a zsemlemorzsába. (Sokan írják a kommentelők közül, hogy ilyenkor még fagyasztóba teszik a bepanírozott sajtot sütés előtt, hogy biztosan ne follyon ki.)
5. A sajtcikkek mindkét oldalát aranybarnára sütjük a forró olajban. Fordításkor nehogy beleszúrjuk a villát, mert azonnal kifolyik belőle az összes sajt!
6. A kisült sajtokat vegyük ki egy papírtörlőre.
A köretként tökéletes a burgonyakrokett és az áfonyalekvár
Jól megmossuk, majd felkarikázzuk a zöldségeket: a cukkinit fél cm vastagságúra, (én héjastól tettem bele), a paprikát, paradicsomot, hagymát, vékonyra vágva. A tepsit kiolajazz...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKörben lehámozzuk a burgonya héját majd megmossuk. Aztán tovább is körben, vékonyan vágjuk tovább, hogy hosszú forgácsalakokat kapjunk. Palacsintatésztát készítünk kevés tejből,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát ízlés szerint vágjuk kockára,nagyobb hasábokra. A sütőt 220 fokra állítjuk és fólia nélkül,kevés vízzel és olajjal kezdjük el sütni. Közben fűszerezzük,gyakran forgatj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kifliket felkarikázzuk. A tejet felforraljuk a cukrokkal. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe a kifliket sorban lerakjuk, meglocsoljuk a cukros tejjel és megszórjuk a cukros dióval...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű