menu

Családireceptkönyv.hu

Rántott camembert


Írta:

Elk. idő: 50 perc
Adag: 1-2 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A sajthoz
• 125 g sajt - camembert
• 1 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 1 csipet só
• búzaliszt (BL55)
• zsemlemorzsa

Elkészítés:


1. A camembert sajtot előzőleg jól hűtsük be, hogy szépen tudjuk szeletelni, majd egy éles késsel vágjuk 4 egyenlő cikkre, ezután egy tálban egy nagyobb csipet sóval keverjük ki a tojást.
2. 3 tálban készítsük elő a szokásos panírozáshoz való anyagokat. A zsemlemorzsát, a lisztet, és a sóval kikevert tojást.Ekkor már az étolajat is odatehetjük melegedni a serpenyőben. 1-5, 2 cm mély legyen csak, hogy a sajtok feléig érjen.
3. A sajtcikkeket forgassuk lisztbe először, majd forgassuk a tojásba és ezután ismét a liszt következik.
4. Másodszor is tojásba mártjuk.Végül pedig a zsemlemorzsába. (Sokan írják a kommentelők közül, hogy ilyenkor még fagyasztóba teszik a bepanírozott sajtot sütés előtt, hogy biztosan ne follyon ki.)
5. A sajtcikkek mindkét oldalát aranybarnára sütjük a forró olajban. Fordításkor nehogy beleszúrjuk a villát, mert azonnal kifolyik belőle az összes sajt!
6. A kisült sajtokat vegyük ki egy papírtörlőre.

Trükkök, tippek, praktikák:


A köretként tökéletes a burgonyakrokett és az áfonyalekvár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Köretek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Saláták
Saláták

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Anita
Kölestabbouleh
Kölestabbouleh

1. Mossuk meg a kölest és kb. 1,5x mennyiségű, vagy kevesebb sós vízzel főzzük addig, amíg megpuhul (kb. 15 perc). 2. Amíg hűl, vágjuk össze a többi hozzávalót. 3. Ha nagyjából k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Grízgaluska(tökéletes recept,saját)
Grízgaluska(tökéletes recept,saját)

Először a galuskát készítjük el,egy tálba felütjük az egész tojásokat villa segítségével felverjük csak addig míg kicsit habzani kezd,sózzuk,adjuk hozzá még az apróra vágott petrez...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kapros-sajtos tökfasírt
Kapros-sajtos tökfasírt

A tököt lereszeljük, besózzuk, és fél órát állni hagyjuk. A vöröshagymát felaprítjuk. A feta vagy krémfehér sajtot kisebb kockákra vágjuk. Mindezt a préselt fokhagymával, a resz...

Elkészítési idő: 45
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk