menu

Családireceptkönyv.hu

Spenótos-sajtos gombóc


Írta:

Elk. idő: 45 perc
Adag: 6-8 darab
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


- 320 g friss spenót levél
- 65 g zsemlemorzsa
- 10 g sajt - parmezán
- 25 g vörös cheddar sajt
- 1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csipet só
- feketebors (őrölt)
- 1 gerezd fokhagyma

Elkészítés:


1. A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze sima spenóttal is ugyan így kell készíteni, a különbség csak annyi, hogy a normális méretű leveleket forrázás előtt fel kell aprítani kicsit.
2. Egy nagy tálba kimérjük a zsemlemorzsát, a durvára reszelt sajtot, a tojást és a fűszereket, fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a lecsurgatott spenótot és alaposan gyúrjuk össze.
4. Készítsünk belőle egyforma gombócokat, ezután a gombócokat tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre.
5. 200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Magában, köretként, vagy előételként is kitűnő. Ketchuppal, vagy édes chilli szósszal, vagy bármilyen mártással fogyaszthatjuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Besameles karfiol
Besameles karfiol

A karfiolt sós vízben megfőzzük, lecsepegtetjük. A margarint felolvasztjuk, hozzá a liszt, és addig hagyjuk a tűzön, amíg habzik. Majd levesszük a tűzről, és a tejjel simára kever...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emőke
Falafel
Falafel

A csicseriborsót beáztatjuk egy éjszakára, másnap lecsöpögtetjük, aprítógépben finomra daráljuk. Hozzáadjuk a tojást, az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, fűszereket, jól ös...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Incredible Sicilian aubergine stew (Caponata)
Incredible Sicilian aubergine stew (Caponata)

Get yourself a large pan, pour in a couple of lugs of olive oil, and place on the heat. Add your aubergine chunks and oregano, season with a little salt and toss around so the aube...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Töltött gombafejek borzas bundában
Töltött gombafejek borzas bundában

A bacont és az újhagymát apróra vágjuk, a sajtot lereszeljük. A gombát alaposan megmossuk, szárait kiszedjük. A burgonyát nagyobb lyukú reszelőn lereszeljük. A bacont kipirítjuk é...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk