- 320 g friss spenót levél
- 65 g zsemlemorzsa
- 10 g sajt - parmezán
- 25 g vörös cheddar sajt
- 1 db tojás (apró, "S"-es méretű)
- 0.25 teáskanál fűszerpaprika
- 1 csipet só
- feketebors (őrölt)
- 1 gerezd fokhagyma
1. A spenótleveleket forrásban lévő vízbe dobjuk és ahogy megpuhul - max. 1 perc - vegyük ki, majd tegyük félre lecsurogni egy szűrőn. Én most bébispenótot használtam, de persze sima spenóttal is ugyan így kell készíteni, a különbség csak annyi, hogy a normális méretű leveleket forrázás előtt fel kell aprítani kicsit.
2. Egy nagy tálba kimérjük a zsemlemorzsát, a durvára reszelt sajtot, a tojást és a fűszereket, fokhagymát.
3. Adjuk hozzá a lecsurgatott spenótot és alaposan gyúrjuk össze.
4. Készítsünk belőle egyforma gombócokat, ezután a gombócokat tegyük sütőpapírral fedett sütőlemezre.
5. 200 C-ra előmelegített sütőben süssük készre 25-30 perc alatt.
Magában, köretként, vagy előételként is kitűnő. Ketchuppal, vagy édes chilli szósszal, vagy bármilyen mártással fogyaszthatjuk.
- A megpucolt zellert feldarabolva, forró vízben puhára főzzük, - Kivesszük a vízből, hagyjuk lecsöpögni és kihűlni. - Ezután felszeleteljük. - Egy mélytányérba dobjunk pici...
Elkészítési idő: 30 percA paradicsomokat egy tálba tettem, öntöttem rájuk forrásban lévő vizet, pár másodperc után áttettem őket egy hideg vízzel teli tálba. Ezután a héjukat könnyedén lehúztam. A húsuka...
Elkészítési idő:Egy tálban összekeverjük a kétféle lisztet, a sót és a fűszereket. Hozzáadjuk a korianderzöldet és az olajat, majd langyos vízzel rugalmas tésztát gyúrunk. Simára kidolgozzuk,...
Elkészítési idő: 1 ora