• 1 fej karfiol
• 2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
• 60 dkg csirkemell filé
• 330 g tejföl (12%-os)
• 1 csapott mokkáskanál só
• 0.5 csapott kávéskanál feketebors (őrölt)
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 20 dkg trappista sajt (reszelt)
1. A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak)
2. Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük.
3. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
4. Tetejére tesszük a karfiolrózsákat.
5. Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.
6. Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
A kacsamelleken a bőrt bemetszük úgy, hogy a húsba ne vágjunk bele. Besózzuk, bekenjük olívaolajjal és megszórjuk frissen őrölt színesborsal. Egy órára hűtőbe tesszük. Sütés előtt...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA csíkokra vágott csirkemellet a szokásos módon elősütjük a Mesterszakács Serpenyőben. A lepirított csirkemellet kivesszük, és a kockára vágott szalonnát is lepirítjuk, majd vissza...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk, szárazra töröljük, majd kisebb kockákra felvágjuk. A gombát ízlés szerint felszeleteljük. Az újhagymát felvágjuk, a fokhagymát felaprítjuk. A zöldborsót m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csirkemellet megmossuk és szárazra töröljük. A hagymát finomra vágjuk, meghámozzuk, a gyömbért lereszeljük. A fokhagymát apróra vágjuk, a hegyes erős paprikát pedig karikákra. F...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű