• 1 fej karfiol
• 2 evőkanál ételízesítő (pl.: Vegeta)
• 60 dkg csirkemell filé
• 330 g tejföl (12%-os)
• 1 csapott mokkáskanál só
• 0.5 csapott kávéskanál feketebors (őrölt)
• 2 db tojás (közepes, "M"-es méretű)
• 20 dkg trappista sajt (reszelt)
1. A karfiolt rózsáira szedjük, fazékba tesszük, felengedjük vízzel, hogy ellepje és adunk hozzá 1 evőkanál ételízesítőt, amire figyeljünk mennyire sós. (Én a házi készítésű ételízesítőmből tettem 1 evőkanállal, abban pici só van csak)
2. Félig megfőzzük, tehát nem puhára, hanem amíg még kicsit roppanós. Leszűrjük, csepegtetjük.
3. A csirkemellet megmossuk, lecsepegtetjük és felszeleteljük. A szeleteket sózzuk, megszórjuk kevés őrölt borssal, ételízesítővel, majd egy tűzálló tálba tesszük őket egymás mellé.
4. Tetejére tesszük a karfiolrózsákat.
5. Tálba tesszük a tejfölt. Hozzáadjuk a tojásokat, sózzuk, borsozzuk, elkeverjük, majd hozzáadjuk a reszelt sajtot és jól elkeverjük.
6. Ezt a masszát a karfiol tetejére simítjuk szép egyenletesen. 180 C fokra előmelegített sütőben 45-50 perc alatt szép pirosra sütjük.
◾️A csirkemellet kockára vágjuk. ◾️Hozzáadjuk a tejfölt, a lisztet, a reszelt sajtot, a tojást, a kocka sajtot, a fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük. ◾️Egy őzgerincformát k...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesA cukkinit, póréhagymát, sárgarépát és a paprikát szeletekre a paradicsomot cikkekre vágjuk. A vöröshagymát apróra a gombát szeletekre vágjuk. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsük fel a tészta főzővizet, majd főzzük ki a tasakon olvasható utasítások szerint. Eközben a kockákat 1 evőkanál olajban dolgozzuk el krémes pasztává egy evőkanál segítségév...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegdinszteljük a hagymát, megpirítjuk a csirkét (érdemes egy kis csípős ízt hozzákeverni). Ha megpirult hozzákeverjük a két kanál mogyorókrémet. A végén egy teáskanálnyi édesítőt a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű