90 dkg csirkecomb-filé
15 dkg krémtúró (zöldfűszeres vagy körített)
15 dkg szeletelt bacon
1 kg burgonya
1 db vöröshagyma
2-3 szál friss rozmaring
só, bors
A sütőt 225ºC fokra előmelegítjük.
A megtisztított burgonyát és a hagymát vékony szeletekre vágjuk, tűzálló tálba tesszük, és kissé megsózzuk. A csirkecombokat gyengén kiverjük, majd besózzuk, borsozzuk. Minden húsdarabra egy teáskanálnyi túrókrémet teszünk, összehajtjuk, és körbetekerjük egy szelet baconnel. A roládokat a burgonyára tesszük, és megszórjuk az apróra vágott rozmaringgal.Baconba tekert aszalt szilvát is szoktam közé sütni, isteni, előtte a szilvát tejbe kell áztatni.
A sütő alsó részén kb. 50 percig sütjük, míg a hús átsül, a bacon pedig szép piros és ropogós lesz.
Jó étvágyat!!!!
A kacsacombokat a darabos tengeri sóval és fehér borssal befűszerezzük, majd bőrös felével lefelé egy tepsibe rakjuk. 2 Rátesszük a megtisztított fokhagymát és az egyik szál rozm...
Elkészítési idő: 140 perc Nehézség: KözepesA húsokat megtisztítjuk, bedörzsöljük a fűszerkeverékkel és sütőedénybe tesszük. A felezett barackokat lecsepegtetjük, majd vágott felükkel lefelé a húsra fektetjük. A besamel...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsirkemellet megtisztítjuk, 3-4 mm vastag szeleteket vágunk. Hagymát apró kockára vágjuk és megdinszteljük a zsírban. A gombát apró kockára vágjuk.A petrezselymet apróra vágjuk s...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: Közepes