• 500 ml 3,5 %-os tej
• 250 ml habtejszín (30-32%-os)
• 2 db vaníliarúd (belseje és héja)
• 100 g porcukor
• 5 db tojássárgája
• 250 ml rum - fehér
• 150 g porcukor
1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral, majd felforraljuk, majd félretesszük.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
3. Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
4. Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
5. Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
6. Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt.
Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.
A banánokat felkarikázzuk. És mindent egy turmixgépbe dobunk. Leturmixoljuk.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű1 A fekete ribizlit megtisztítjuk, hideg vízzel leöblítjük. Széles szájú, jól zárható befőttesüvegbe tesszük, fakanállal kissé összetörjük, és ráöntjük a vodkát. 2 Az üveget...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukorral felforralom a vizet. Amikor már forr, beleteszem a szárított virágot. 3 percig forralom, majd lekapcsolom a tűzhelyet. Beleteszem a citrom levét, a magját és a rostokat...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű