Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Tojáslikőr


Írta:

Elk. idő: 20 perc
Adag: 12 dl
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 500 ml 3,5 %-os tej
• 250 ml habtejszín (30-32%-os)
• 2 db vaníliarúd (belseje és héja)
• 100 g porcukor
• 5 db tojássárgája
• 250 ml rum - fehér
• 150 g porcukor

Elkészítés:


1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral, majd felforraljuk, majd félretesszük.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
3. Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
4. Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
5. Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
6. Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt.

Trükkök, tippek, praktikák:


Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Laura
Tojáslikőr
Tojáslikőr

Egy (1) tojássárgáját cukorral krémesre keverünk, hozzáadjuk a tejszínt és a többi hozzávalót is. Ízlésesen tálaljuk.

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Zsírégető Csokis Shake
Zsírégető Csokis Shake

Turmixold össze alaposan a hozzávalókat erős fokozaton legalább 2-3 percig. Fogyasztás előtt rázd fel a shake-et.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bodzaszörp
Bodzaszörp

10 kg cukorból és 5 l vízből sűrű szirupot főzünk egy legalább 15 literes edényben (nem kell felforralni, csak a cukor olvadjon föl), kihűtjük. Beletesszük az alábbiakat: 20 dkg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodzaszörp
Bodzaszörp

hozzávalókat alaposan összekeverjük. Mi 3-5 literes üvegekben szoktuk ezt véghezvinni, megsokszorozva az alapanyagok mennyiségét. 5 napig állni hagyjuk, lehetőleg fénymentes, hűvö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk