• 500 ml 3,5 %-os tej
• 250 ml habtejszín (30-32%-os)
• 2 db vaníliarúd (belseje és héja)
• 100 g porcukor
• 5 db tojássárgája
• 250 ml rum - fehér
• 150 g porcukor
1. A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral, majd felforraljuk, majd félretesszük.
2. A tojások sárgáját kikeverjük a másik adag porcukorral.
3. Most a forró tejet vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a tojássárgához keverjük. Azért kell vékony sugárban, golyamatos keverés mellett, hogy ne főljön meg a tojássárga. Viszont a forró tejjel pasztörizáljuk a tojást, így biztonságos lesz a fogyasztása.
4. Pár percig hagyjuk hűlni, majd öntsük hozzá a fehér rumot. (Ha csak vodka van, az is megteszi.)
5. Töltsük üvegekbe a vaníliarudakkal együtt.
6. Minimum fél nap hűtés után elégedetten fogyasszuk az elkészült tojáslikőrt.
Igazán tökéletes egy hét múlva lesz.
Banánt kis edényben vagy a botmixerhez kapott mérőedényben összeturmixoljuk. Hozzá adjuk a tejet és az édesítőszert. Addig turmixoljuk míg össze nem keverednek az alapanyagok. Hűtv...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA Salko-t előző nap megfőzöm, éjszaka kihűlik. Másnap ezt mind jól összekeverem..... én nem szeretem az alkoholt, de ez isteni
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a tejszínnel, a vaníliás cukrokkal és a porcukor felével felforraljuk, rövid idő alatt összefőzzük. Félretesszük hűlni. A tojássárgájákat a porcukor másik felével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz 1 liter vizet felforraljuk. 5 literes üvegbe rakjuk a málnát , kicsit a kezünkkel összetörjük és ha a vizünk kihűlt , ráöntjük. 1 napot vékony ruhával letakarva érni hagyjuk....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű