4 nagyobb szem burgonya
nagy fej hagyma
3 g fokhagyma
2 kaliforniai paprika
4 db paradicsom
40 dkg vörösbab
só, bors, római kömény, koriander, petrezselyem
15 dkg sajt
A burgonyát meghámozzuk, madj 2x2 cm-es kockákra vágjuk. Félpuhára főzzük.
A hagymát és a fokhagymát finomra vágjuk, megpirítjuk. Hozzáadjuk a felszeletelt paprikát és paradicsomot. Fűszerezzük, hozzáadjuk a paradicsomos babot (konzervet vagy megfőzött babot, ekkor 3 ek ketchuppal is ízesítjük), összefőzzük.
Egy hőálló tálba tesszük, hozzáadjuk a burgonyát, belekeverünk 5 dkg sajtot.
10 dkg sajtot pedig a tetjére szórunk, majd addig sütjük, míg a sajt megpirul.
A rózsáira szedett karfiolt sós vízben néhány perc alatt főzd félkészre. Szűrd le, turmixold össze, de ne simára, maradjon enyhén darabos a karfiol. Üss a morzsalékra 1 tojást, adj...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA gombócok elkészítése: 1. A krumplit, a zabpehelylisztet és a fűszereket gyúrjuk össze, formázzunk belőlük gombócokat. 2. A gombócokat sós vízben főzzük ki. 3. Kifőzés után teg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz élesztőt feloldjuk 200 ml langyos vízben, hozzákeverjük a cukrot is. A lisztet, a sót és az olajat egy tálba tesszük, hozzáadjuk a felfuttatott élesztőt, majd a maradék vizet és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűCsak alá kell a szaftot megcsinálni és közben 10-15 percenként átlocsolni.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű