0.5 kg brokkoli
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 szelet kenyér (vagy zsömle)
3 ek zabpehely
4 szál petrezselyem (elhagyható)
0.5 bögre zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál ételízesítő
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn reszeljük le.
A zsömlét kinyomkodjuk, mehet bele a zabpehellyel, fűszerezzük, beleütjük a tojást és összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát szórunk bele.
Kis gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajban kisütjük.
A rizst szokásos módon megfőzzük. Egy serpenyőben felhevítjük az olajat, lepirítjuk rajta az apróra vágott gyömbért, fokhagymát, és rádobjuk a felszeletelt hagymát, chilipelyhet. K...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: KözepesA zsiradékot felhevítjük és rárakjuk a hagymát amit üvegesre párolunk. Erre jöhet a gomba amit szépen átpirítunk . Sózzuk ,borsozzuk ,majd rátesszük az apróra vágott fokhagymát , p...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűhttps://izorzo.blogspot.com/2017/01/padlizsanfasirt-paradicsomszoszos.html?m=1
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz alufóliát kenjük meg olívaolajjal, majd helyezzük rá a sajtot. Szórjuk meg a fűszerrel, csomagoljuk be, és tegyük a parázsba. Süssük 10-15 percig.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű