0.5 kg brokkoli
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 szelet kenyér (vagy zsömle)
3 ek zabpehely
4 szál petrezselyem (elhagyható)
0.5 bögre zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál ételízesítő
A sütéshez
3 dl napraforgó olaj
A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn reszeljük le.
A zsömlét kinyomkodjuk, mehet bele a zabpehellyel, fűszerezzük, beleütjük a tojást és összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát szórunk bele.
Kis gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajban kisütjük.
Elkészítés: 1. A csicseriborsót megmossuk, és 12 órán keresztül áztatjuk. 2. A hagymát, a fokhagymát, a petrezselymet és a borsót késes aprítóval összeaprítjuk. (Ha jó darálónk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkininek levágjuk a két végét annyira, hogy egy kicsit nagyobb legyen a maradék zöldség, mint egy bacon, és meghámozzuk. Ehhez a lépéshez szükséges egy jó hámozó, amivel szép...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTörd darabokra a 3 tábla csokoládét, majd gőz felett olvaszd fel. Kavargasd, míg sűrű masszát nem kapsz. - Válaszd szét a tojásokat. A fehérjét verd fel keményre kézi mixerrel. -...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször pucold meg a zöldségeket, a hagymát kockázd fel apróra, a fokhagymát zúzd össze, a gyömbért reszeld le, a répát vágd negyedkarikákra, a szárzellert pedig vágd hosszában ket...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű