A cukkinilepényhez:
80 dkg cukkini
1 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
só
őrölt bors
1 nagy marék snidling
1 nagy marék egyéb zöld fűszer: oregánó, menta, majoránna, kakukkfű stb.
A mártogatóshoz:
2,5 dl tejföl
só
2-3 gerezd fokhagyma
apróra vágott csilipaprika (elhagyható
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk a zöld fűszereket. Nagyobb serpenyőbe ujjnyi vastag olajat öntünk, felmelegítjük.
A cukkinit kicsavarjuk, hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tojást meg a zöld fűszereket, és sózzuk, borsozzuk. Evőkanállal lepényeket szaggatunk a forró olajba, kicsit ellapítjuk őket, majd közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt elkeverjük a sóval és a zúzott fokhagymával; ha szeretjük, tehetünk bele csilipaprikát is.
A kisült lepényeket a mártogatóssal tálaljuk.
Hámozd meg és reszeld le a cukkiniket. Amennyi vizet csak lehet, csöpögtess le a cukkiniről. Ha minden víz kijött a cukkiniből, keverd össze tojással, sóval, fűszerekkel és két ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sajtot egy tálba reszeljük. Hozzáadjuk a lisztet és a tojást. Kézzel jól összedolgozzuk, könnyen és hamar összeáll. Kisebb golyókat formázunk, amit a két tenyerünk között r...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA céklakockákat sóval, borssal, őrölt köménnyel félig puhára főzzük, majd hozzátesszük a burgonyát, sárgarépa karikákat, zöldborsót, és a rózsáira szedett karfiolt, sűtőtálba tes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolfejről leszedegetem a leveleket, a torzsájának fás részét kivágom, majd először félbe, azután nagyjából egycenti vastag szeletekre vágom.A szeletekből nagyobb rózsákra bon...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű