A cukkinilepényhez:
80 dkg cukkini
1 nagyobb tojás
12 dkg liszt
1 csapott kávéskanál sütőpor
só
őrölt bors
1 nagy marék snidling
1 nagy marék egyéb zöld fűszer: oregánó, menta, majoránna, kakukkfű stb.
A mártogatóshoz:
2,5 dl tejföl
só
2-3 gerezd fokhagyma
apróra vágott csilipaprika (elhagyható
A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük, kicsit sózzuk, 10 percet állni hagyjuk. Közben megmossuk, leszárítjuk és felaprítjuk a zöld fűszereket. Nagyobb serpenyőbe ujjnyi vastag olajat öntünk, felmelegítjük.
A cukkinit kicsavarjuk, hozzátesszük a sütőporral elvegyített lisztet, a tojást meg a zöld fűszereket, és sózzuk, borsozzuk. Evőkanállal lepényeket szaggatunk a forró olajba, kicsit ellapítjuk őket, majd közepes lángon mindkét oldalukat pirosra sütjük.
A mártogatóshoz a tejfölt elkeverjük a sóval és a zúzott fokhagymával; ha szeretjük, tehetünk bele csilipaprikát is.
A kisült lepényeket a mártogatóssal tálaljuk.
A tarhonyát egy lábasban aranybarnára pirítjuk, kivesszük és félrerakjuk. Ugyanebben a lábasban egy kevés olajat hevítünk és 2-3 percig pirítjuk a felkarikázott kolbászt. Rádobjuk...
Elkészítési idő:◾️A szalonnát apró kockákra vágjuk és megsütjük. ◾️Ezután a szalonnapörcöket szedjük ki a lábosból és a visszamaradt zsíron üvegesre dinszteljük a felszeletelt hagymát. ◾️Hozzáad...
Elkészítési idő: 60 percA sütőt előmelegítjük 170 °C-ra. Egy kis lábasban összemelegítjük a mézet és az olajat, úgy, hogy teljesen folyékony állagú legyen. Összekeverjük a zabpehellyel, hogy a mézes olaj...
Elkészítési idő: 1/2 óra