50 dkg tehéntúró, 1 l zsíros házi tej, 6 dkg vaj, 1db tojás ( a tojás elhagyható, sokan írták, hogy készítik, és tojás nélkül is ugyanúgy működik), 1 kávéskanál szódabikarbóna, 1 púpozott kávéskanál só
Elkészítés:
A túrót a tejjel odatesszük forrásig főni, majd egy sűrű szitán leszűrjük,
egy lábosba tesszük, hozzáadjuk a tojást, vajat, szódabikarbónát, sót, jól összekeverjük,
majd állandó keverés mellet 10 percig főzzük, míg nyúlóssá, csomómentessé válik. (Nekem 10 perc alatt szépen össze is állt)
Egy kisebb tálba tesszük, és hagyjuk kihűlni.
Ha kihűlt tálra tesszük és hagyjuk másnapig a spájzban száradni.
(Én másfél napig hagytam száradni, majd mint a boltban lefóliázva betettem a hűtőbe további fogyasztásra) Olvastam ahol 1 hétig hagyták száradni, amikor nem esik neki a gyereknép, és többet készítek legközelebb azt is kipróbálom.
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát megmossuk és héjában megfőzzük, majd meghámozzuk és összetörjük, mintha burgonyapürét készítenénk. Amikor langyos, hozzáadjuk a reszelt sajtot, a tojásokat és fűszerezz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyákat felkockázom, és összekeverem olívaolajjal úgy, hogy minden oldalát érje. Egy tepsibe öntöm, mellé szórok nagy darabokra kockázott lila hagymát és rengeteg fokhag...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA túrót a tejjel együtt odatesszük forrásig főni, nem forraljuk csak jól felmelegítjük. Amikor már látszik a savó, le is vehetjük a tűzről az edényt, majd egy sűrű szitán (tiszta k...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes