1,5 kg gyümölcs (füge)
víz
A megtisztított gyümölcs alá kevés vizet öntünk, majd puhára pároljuk.
Összeturmuxoljuk, fahéjjal és szegfűszeggel ízesítjük.
2 db 30*40 cm-es tepsibe szilikonos sütőlapot helyezünk, egyenletesen elkenjük rajta a massza felét-felét.
kb 5 óra alatt 50-55 fokon megszárítjuk.
Ha teljesen megszáradt, a lapról könnyen lehúzható.
Kisebb darabokra vágva, feltekerve üvegbe tesszük.
A tojást picit verjük fel kis vízzel, majd keverjük gyors mozdulatokkal össze a többi alapanyagot. (Az útifű gyorsan megszívja magát, ezért kell pikk pakk mód dolgozni, mert így le...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban először keverd a szobahőmérsékletű vajat habosra. Szitáld bele a porcukrot, a mandulát és a lisztet, és keverd el jól őket. A frangipánhoz a mandulának csak a fehér,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűHachfleisch andünsten, Paprika in halbe Streifen schneiden und in Öl andünsten. Tomaten dazugeben, Reis waschen und zugeben und mit Brühe aufgießen und 15 Minuten garen.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát alaposan megmossuk, majd héjában megfőzzük kb. 35 perc alatt. Amíg a burgonya fő, kevés olajon megpirítjuk a zsemlemorzsát. Amikor a burgonya megpuhult, eltávolít...
Elkészítési idő: 80 perc Nehézség: Könnyű