1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgáját a porcukorral habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk at lisztet és a a keményre felvert tojásfehérjét. Kivajazott, kilisztezett vagy sütőpa...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes1/2 kleinen feiner Eisbergsalat in feine Streifen schneiden. Auf den Tellern anordnen. Warme Haube: 1-2 TL Öl mit etwas Mineralwasser mit einer klein geschnittenen Zwiebel und...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együtt karamell...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst ledarálom, a vöröshagymát apró kockára vágom, a fokhagymát áttöröm. A zsemléket beáztatom (vízbe, vagy tejbe), majd jó kinyomkodva a húshoz adom. A többi hozzávalót – a zs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű