1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
1. Egy közepes méretű, hőálló jénaiba vagy mázas kerámiaedénybe beletesszük a felkockázott kalácsot. Én a szeleteket csak négybe vágtam. 2. A sütőt bekapcsoljuk 180 fokra, alul-fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kelbimbót megmosni, aztán ketté vágni, majd egy tálba rakni. Megszórni olívaolajjal, sóval, borssal, fokhagymával. A vágott felével olajozott tepsibe tenni, majd szezámmaggal meg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA héjában főtt krumplit megpucoljuk, és karikákra vágjuk. Egy tepsit enyhén kiolajozzuk, az aljára teszünk egy sor krumplikarikát. Rátesszük a brokkoli és karfiol rózsákat, megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA barna rizst megmossuk, lecsepegtetjük. A csirkecombokat befűszerezzük, majd a rizslisztben megforgatjuk és serpenyőben, kevés olajon elősütjük. Egy nagyobb tepsi aljára terítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű