1 kg sárgarépa
1 kg fehérrépa
1 kg tv paprika (jó húsos)
1 kg paradicsom
1 kg vöröshagyma
2-3 nagy fej fokhagyma
4 db nagyobb zeller
50 dkg karalábé
50 dkg karfiol
50 dkg kelkáposzta
petrezselyem zöldje (jó sok)
zeller zöldje
A hozzávalókat meghámozzuk (paradicsomot nem kell), robotgéppel adagonként összevágjuk, vagy húsdarálón ledaráljuk. Egy nagy tálban 1 kg sóval jól elkeverjük, és 24 órát állni hagyjuk, időnként megkeverjük. Üvegekbe töltjük.
A recept azért is jó, mert az ételízesítő akár a fűszersót is helyettesítheti, ráadásul semmilyen vegyszert nem tartalmaz.
Egy nagyobb tálba beleöntöm a langyos vizet és a cukrot. Jól elkeverem és belemorzsolom az élesztőt. A tetejére szórok egy kis lisztet. Megvárom, hogy felfusson. Ha fölfutott még b...
Elkészítési idő: 60-90A cukkinit csíkokra vágjuk, elektromos reszelővel durvára reszeljük. Rászórjuk a sót, megkeverjük, hogy mindenhol érje. Hagyjuk fél órát állni. Ezután kézzel alaposan kinyomkodjuk...
Elkészítési idő: 1 ,5 óraÖsszekevered a túrót az édesítővel, Gombócokat készítesz. Megforgatod kókusz reszelékbe.
Elkészítési idő: 15 percA megtisztított vöröshagymát és a gombát nem túl apró darabokra vágjuk. A kukoricát átmossuk, lecsepegtetjük. A cukkinit hosszában kettévágjuk, a közepüket kiskanállal kivájjuk, me...
Elkészítési idő: