2 dl víz
200 gr cukor
sok menta
1 kk citromsav
A vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjszakán át a szirupban hagyjuk, majd leszűrjük és üvegbe tesszük.
Sokféle ételbe felhasználható: pl. gyümölcslevesbe, süteménybe, de kiváló koktélhoz is.
A csirkemellet felkockázzuk és a fűszereket rászórjuk. Jól átkeverjük, hogy mindenhol jó fűszeres legyen. Egy nagyobb lábosba felforrósítjuk az olajat, majd rádobjuk a húst és keve...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA céklát és a sárgarépát lereszeljük, hozzáadunk egy kis fej apróra vágott vöröshagymát, ízesítjük. Beleütünk egy tojást és hozzákeverünk annyi zsemlemorzsát, hogy jól formálható m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűLedaráltam a májat, ezután a húst, a fokhagymát, a vöröshagymát is és jól összekevertem, megszórtam majoránnával, őrölt köménnyel, majd hozzáadtam a szalonnát, majd megsóztam, és ú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát és a cukkinit lereszeljük. Egy tálba rakjuk a reszelt cukkinit és répát, majd hozzákeverjük a reszelt sajtot és egy csipet borsot. Egy sütőpapírral bélelt tepsibe ki...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű