2 dl víz
200 gr cukor
sok menta
1 kk citromsav
A vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjszakán át a szirupban hagyjuk, majd leszűrjük és üvegbe tesszük.
Sokféle ételbe felhasználható: pl. gyümölcslevesbe, süteménybe, de kiváló koktélhoz is.
A főtt csicseriborsóhoz adom a sókat, mustárt, hagymát, borsot, olajat és annyi vizet, hogy krémesre tudjam turmixolni. Megkóstolom, igényel-e még utóízesítést, ha nem, akkor belet...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa lila és kék tükörtojást szeretnénk tálalni, nincs más dolgunk, mint két tojást elválasztani a sárgájától, venni egy negyed lilakáposztát, elektromos aprítóba tenni, majd a levét...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és mele...
Elkészítési idő: 110 perc Nehézség: Könnyű-a sárgadinnyét vágjuk félbe,,kaparjuk ki a belsejét,hámozzuk meg, --kaparjuk ki a belsejét, --vágjuk kockákra -ugyan így járunk el az almával +a barackkal ,Hámozzuk,kockázzuk...
Elkészítési idő: 30 Nehézség: Könnyű