2 dl víz
200 gr cukor
sok menta
1 kk citromsav
A vizet felforraljuk, a cukrot beletesszük és szirupot főzünk belőle. Elzárjuk és beletesszük a megmosott, kisebb darabokra vágott mentalevelet és a citromsavat. A mentát egy éjszakán át a szirupban hagyjuk, majd leszűrjük és üvegbe tesszük.
Sokféle ételbe felhasználható: pl. gyümölcslevesbe, süteménybe, de kiváló koktélhoz is.
Fél kg cukkinit, 20 dkg sajtot lereszelni. A cukkini levét kinyomkodni. A cukkini, ha gyenge, rajtamaradhat a héja. Hozzáadni 2 gerezd zúzott fokhagymát, 1 fej apróra vágott vörös...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűAz éretlen és nagyon kemény gyümölcsöket a főzés előtt szobahőmérsékleten tároljuk néhány napig, hogy megérjenek. Ezután a birsalmát meghámozzuk, eltávolítjuk a magházát, gerezdekr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű. A csirkemellet megtisztítjuk a szokásos módon, majd kisebb kockákra vágjuk. 2. Ezután késes aprítóban a fűszerekkel együtt pépesítjük. Erősebb botmixerrel is dolgozhatunk a tö...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tésztához elmorzsoljuk a vajat a liszttel, majd só és a tojás hozzáadásával összegyúrjuk. Lezárt tálban, hűtőszekrényben pihentetjük, amíg a töltelék elkészül. A töltelékhez a m...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű