0,5 kg gyümölcs
2 l víz
fahéj, szegfűszeg
liszt / pudingpor
0,5 l tej
Fagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből vagy pudingporból és a tejből készült habarást hozzáadjuk és besűrítjük.
Ha pudingporral készítjük, akkor minél hidegebb a leves, annál sűrűbb lesz
1. A borsót, a karikára vágott zöldséget és a finomra vágott petrezselymet olajon megpároljuk, liszttel meghintjük. 2. Felengedjük vízzel, és puhára főzzük. 3. Tojásos galu...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A krumplit meghámozzuk, kisebb (1-1,5 cm-es) kockákra vágjuk. 2. A répát és a gyökeret megtisztítjuk, ujjnyi hasábokra szeljük. 3. A hagymát megpucoljuk. 4. A petrezselymet f...
Elkészítési idő: 65 perc Nehézség: KönnyűEgy vékony rántást készítesz: a zsíradékot egy lábasban felhevíted, hozzáadod a lisztet, annyit, hogy folyékony maradjon. Beleteszed a köménymagot és a fokhagymát, majd barnára pir...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1.A brokkolit, burgonyát, hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, felvágjuk s feltesszük főni a húslevesben (vagy annyi vízben, hogy ellepje, ekkor adjuk hozzá a húsleveskockákat is)....
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű