menu

Családireceptkönyv.hu

Gyümölcsleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0,5 kg gyümölcs
2 l víz
fahéj, szegfűszeg
liszt / pudingpor
0,5 l tej

Elkészítés:


Fagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből vagy pudingporból és a tejből készült habarást hozzáadjuk és besűrítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha pudingporral készítjük, akkor minél hidegebb a leves, annál sűrűbb lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: keria
Minestrone leves
Minestrone leves

Ha mindent meghámoztunk, felaprítottunk, amit kellett, akkor a nehezén már túl is vagyunk. Forrósítsuk fel az olajat, dobjuk rá a sonka kockákat, pirítsuk egy pár percig, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mascarponés paradicsomleves
Mascarponés paradicsomleves

Tegyük a paradicsomot, a cukrot, az alaplevet és a szószokat egy közepes lábosba, majd enyhén sózzuk, borsozzuk, és adjuk hozzá a bazsalikomot is. Lassú tűzön főzzük 5-10 percig....

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Magyaros burgonya leves
Magyaros burgonya leves

Elkészítés: A hagymát kockázzuk,zsíron dinszteljük,hozzáadjuk a piros paprikát majd a megpucolt kockázott burgonyát,karikázott kolbászt,meg a többi fűszert is.A rántást megcsinálj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Tojás leves
Tojás leves

A vöröshagymát kockára fölvágjuk és az étolajon megdinszteljük. Mikor már kezd egy kis szine lenni akkor a fölvágott fokhagymát is hozzáadjuk. Örölt pirospaprikval megszórjuk.Jól...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk