Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Gyümölcsleves


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8
Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


0,5 kg gyümölcs
2 l víz
fahéj, szegfűszeg
liszt / pudingpor
0,5 l tej

Elkészítés:


Fagyasztott gyümölcsöt forráskor, frisset a főzés kezdetekor rakunk a vízbe. Forráskor 3-4 evőkanállal és csipet sóval, szegfűszeggel, fahéjjal ízesítjük. Újraforrásnál lisztből vagy pudingporból és a tejből készült habarást hozzáadjuk és besűrítjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha pudingporral készítjük, akkor minél hidegebb a leves, annál sűrűbb lesz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Bakonyi betyárleves
Bakonyi betyárleves

A zsíron kiolvasztjuk a szalonnát, majd rátesszük az apró kockára vágott vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. 1 evőkanál sertészsír, 60 g szalonna (füstölt), 1 nagy fej...

Elkészítési idő: 2óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kolbászos gombaleves csipetkével
Kolbászos gombaleves csipetkével

A szalonnát kis kockákra vágjuk, a hagymát apróra daraboljuk, a kolbászt vékonyra felkarikázzuk, a gombát "egészben" felszeleteljük, a babérlevelet széttörjük. A szalonnakockákat...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dorottya
Fokhagymás, tejfölös csirkehúsos leves
Fokhagymás, tejfölös csirkehúsos leves

Megmossuk a csirkét, feldaraboljuk, betesszük fazékba, felöntjük 4-5 liter vízzel, belerakjuk a sárgarépát, zellert, petrezselyem gyökeret, hagymát, babérlevelet, szemes borsot, só...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kata
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

A vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk