50 dkg lencse
1 sárgarépa
1 petrezselyem
1 g fokhagyma
babérlevél
tejföl
mustár
ecet
A lencsét beáztatjuk.
1,2 l vízbe beletesszük a lencsét, a felkarikázott répákat, az egész hagymát, fokhagymát, sót és babérlevelet,
40 percig főzzük, majd összeturmixoljuk.
Tejöllel, mustárral és ecettel ízesítve tálaljuk.
A hagymákat megpuhítom a vajon, rádobom a kockára vágott krumplit (+sárgarépa), fűszerezem és felöntöm vízzel. Főzöm, amíg nem forr és beleteszem a leveskockát, illetve a karfiolró...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA karfiolt rózsáira szedjük, alaposan megtisztítjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, és egy hullámos szeletelővel vékony karikákra vágjuk. A répát és a karfiolt feltesszük főni. B...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA darált húst sóval, borssal, majorannával összegyúrjuk. A tojással, a liszttel, meg a vízzel ruganyos tésztát gyúrunk, enyhén lisztezett deszkán vékonyra kinyújtjuk. Kockára vágj...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA zellert megpucolod, felkockázod, egy tálban az olívaolajjal meglocsolod, sózod, borsozod és addig forgatod benne a kockákat, amíg jól befedi az olaj. Az előmelegített sütőben 170...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű