Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


400 g csirkemell (filé)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej hagyma - vörös
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)

bors - fehér (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
150 ml tejföl (20%-os)
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml tejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
Vöröshagymát aprítunk.
A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
Fél citrom levét nyomjuk bele.
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Tárkonyos csirkeragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Zöldborsó krémleves
Zöldborsó krémleves

A vajban üvegesre párolom a hagymát majd hozzáadom a borsót és 2-3 percig együtt párolom.Ezután felengedem vízzel és kb.10-15 perc alatt puhára főzöm.Közben elkészítem a besamel...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával
Tavaszi zsenge zöldborsóleves vajgaluskával

A zöldségeket megtisztítjuk, és kis kockákra vágjuk. Kevés zsiradékon puhára pároljuk a vöröshagymát, és hozzáadjuk felkockázott zöldségeket és a zöldborsót. Sózzuk, borsozzuk, és...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar kırmızı mercimek çorbası
kırmızı mercimek çorbası

A vörös lencsét áztasd be 10 percre forró vízbe. Az apróra vágott hagymát olíva olajon pirítsd meg, közben reszeld le a sárgarépát és ezt is öntsd a hagymára. Együtt párold őket 5-...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nusika
Orja leves
Avatar Nusika Kedvelnék
Orja leves

Nagy fazékba, kb 5-6 literes, hideg vízbe föltesszük az orjacsontot, annyi vízzel, hogy ellepje.Fölforraljuk, majd vagy leöntjük ezt a levet, vagy csak leszedjük a keletkezett habo...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk