Családireceptkönyv.hu

Tárkonyos csirkeragu leves


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


400 g csirkemell (filé)
1 db sárgarépa (nyers, nagyobb)
1 db petrezselyemgyökér - fehérrépa (nagyobb)
70 g zellergumó (nyers)
50 g vaj
1 közepes fej hagyma - vörös
3 nagy csipet tárkony (friss, vagy szárított)

bors - fehér (őrölt)
1500 ml alaplé - zöldség
150 ml tejföl (20%-os)
200 g zöldborsó
0.5 db citrom leve
45 g búzaliszt (BL55)
1 evőkanál mustár
100 ml tejszín (30-32%-os)

Elkészítés:


A csirkemelleket, és a répákat, zellert felkockázzuk.
A vajat felolvasztjuk egy lábasban, és a zöldségeket megpirítjuk rajta.
Vöröshagymát aprítunk.
A hagymát rádobjuk, és a felcsíkozott húsokat is. Sózzuk, őrölt fehérborssal ízesítjük. Tárkonyt adunk hozzá, majd alaplével felöntjük.
Mikor a zöldségek már majdnem puhára főttek, hozzáadjuk a zöldborsót is.
Fél citrom levét nyomjuk bele.
Liszttel simára keverjük a tejfölt egy habverővel. Azaz habarást készítünk. Kis adagokban evőkanállal hozzákeverünk a tejfölhöz a forró léből. Ez a hőkiegyenlítés, majd a tejfölös, kihígított habarást vékony sugárban, folyamatos keverés mellett a leveshez keverjük.
Mustár kerül a levesbe. A tejszínt beleöntünk, majd elzárjuk a tűzhelyet.

Tárkonyos csirkeragu leves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: zsuzsi0629
Májgombóc leves
Májgombóc leves

A zsemléket beáztatom, a hagymát apróra vágom, és üvegesre pirítom. Aprítógépbe teszem a májat, a kinyomkodott zsemléket, a petrezselymet, a hagymát, a tojást és a fűszereket. Az í...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sóskakrémleves
Sóskakrémleves

Az újhagymát (egy keveset tegyünk félre a tálaláshoz) a vaj és némi olívaolaj keverékén kissé megfuttatom, rádobom a burgonyát, majd felöntöm annyi ízesített vízzel, vagy levessel,...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Marcsi
Gulyásleves
Gulyásleves

A húst, a zellert, a gombát kockára vágom a hagymát apróra, a zöldségeket karikára. A hagymát kevés zsíron kicsi vízzel üvegesre párolom, sózom, borsozom. Félrehúzom a tűzről, piro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk