40 dkg sütőtök
20 kdg krumpli
4 g fokhagyma
1 fej hagyma
gyömbér
ételízesítő
1,2 liter víz
1,5 dl tejszín
A tököt és krumplit felkockázzuk.
Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért.
1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk.
Hozzáadunk 1 ek ételízesítőt, felöntjük 1,2 l vízzel, majd mérsékelt tűzön lefedve 30 percig főzzük.
Botmixerrel krémmé mixeljük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, öszzeforraljuk.
A húsos csontot felteszem főni, ha felforr takarékra teszem és hagyom egy fél óráig gyöngyözve főni, majd a habot leszedem róla. Hozzáadom a zöldséget, répát, zellerzöldet, karal...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- Találtam olyan franciasaláta mixet, amiben pont ezek voltak. - Kevés vajat felolvasztunk egy lábasban, hogy kicsit elkezdjen forrni. - Megforgatjuk benne a zöldségeket. - Maj...
Elkészítési idő: 35 perc Nehézség: Könnyű1. A halat lepikkelyezem, megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem, egy késpengével lepattintom a keserűfogát (ez nagyon fontos, mert különben eldobhatjuk az egés...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasba tegyük fel a vöröslencsét a kurkumával, 1 teáskanál sóval és 3-4 bögre vízzel főni. Forraljuk fel, majd vegyük takarékra és főzzük addig, a lencseszemek megpuhulnak és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű