40 dkg sütőtök
20 kdg krumpli
4 g fokhagyma
1 fej hagyma
gyömbér
ételízesítő
1,2 liter víz
1,5 dl tejszín
A tököt és krumplit felkockázzuk.
Olajon megfonnyasztjuk fokhagymátés hagymát, a releszelt gyömbért.
1 perc múlva rádobjuk a sütőtököt, krumplit, 1 percig pirítjuk.
Hozzáadunk 1 ek ételízesítőt, felöntjük 1,2 l vízzel, majd mérsékelt tűzön lefedve 30 percig főzzük.
Botmixerrel krémmé mixeljük, beleöntjük a tejszínt, sózzuk, borsozzuk, öszzeforraljuk.
A húst egy fazékba odatesszük főni, felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje a húsokat. Ahogy felforrt a habját leszedjük, sózzuk, borsozzuk, és lassú tűzön megfőzzük, kiszedjük a lé...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA répát megpucoltam, és julienne-re vágtam. A hagymát felkockáztam, olajon megfonnyasztottam, hozzáadtam a felszelt répát, és azt is pár percig pároltam. Felöntöttem a vízzel, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA füstölt húst előző nap hideg vízbe áztatjuk. Másnap a levet leöntjük róla és 2 liter hideg vízbe feltesszük főni. Ha felforrt, kis lángon addig főzzük, amíg annyira meg nem puhu...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűA tököt meghámozzuk, magjait, szálkáit eltávolítjuk, és a húsát felkockázzuk. A burgonyát is megtisztítjuk, ezt is felkockázzuk. A szalonnát vékony csíkokra vágjuk. A hagymákat...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű