0,5 kg cékla vékony csíkokra vágva vagy reszelve
1 nagy sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
petrezselyem
30 dkg káposzta
30 dkg marhahús (lábszár)
babérlevél, só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt,
1. A céklát, káposztát, répát, gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk.
2. A húst hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforrt, a habját levesszük és kissé megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 15-20 szemborsot és fokhagymákat, majd gyöngyöző forrással puhára főzzük.
3. A céklát 2 evőkanál forró olajra dobjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, néhány csepp citromlét, sózzuk és fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk.
4. A Répaféléket, hagymát a maradék olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. és megpároljuk szelíd tűzön a saját levében!
Ha megpárolódott, akkor hozzákeverjük a levével együtt a céklát.
5. Kivesszük a levesből a húst, kis kockákra vágjuk.
6. A levest a zöldségre öntjük és felforraljuk.
7. Behabarjuk tejföllel és liszttel, majd beletesszük a húst.
Petrezselyemmel díszítjük, savanyíthatjuk citromlével.
A borsót kevés olajon megpárolom, beleteszek 1 evőkanál lisztet, és 1 evőkanál pirospaprikát, és szinte rögtön felöntöm 2,5 liter vízzel, nehogy a paprika keserű legyen. Ízesítem...
Elkészítési idő: 90 percA bort a vízzel és a fűszerekkel felforraljuk. Az egész tojásokat habosra felverjük elkeverjük benne a cukrot majd kis adagokban, merünk hozzá a borból, és közben folyamatosan keve...
Elkészítési idő:Az alaplének valót felteszi a férjem főzni, ( halfej,ikra, paradicsom paprika, ) sózóm. majd, ha puhára főtt, átpasszírozza (segítek) majd fűszerezi pirospaprikával, sóval kicsit...
Elkészítési idő: 4 óra