Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Borscs


Írta:

Elk. idő: 1,5 óra
Adag: 4-6
Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


0,5 kg cékla vékony csíkokra vágva vagy reszelve
1 nagy sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
petrezselyem
30 dkg káposzta
30 dkg marhahús (lábszár)
babérlevél, só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt,

Elkészítés:


1. A céklát, káposztát, répát, gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk.

2. A húst hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforrt, a habját levesszük és kissé megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 15-20 szemborsot és fokhagymákat, majd gyöngyöző forrással puhára főzzük.

3. A céklát 2 evőkanál forró olajra dobjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, néhány csepp citromlét, sózzuk és fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk.

4. A Répaféléket, hagymát a maradék olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. és megpároljuk szelíd tűzön a saját levében!
Ha megpárolódott, akkor hozzákeverjük a levével együtt a céklát.

5. Kivesszük a levesből a húst, kis kockákra vágjuk.

6. A levest a zöldségre öntjük és felforraljuk.

7. Behabarjuk tejföllel és liszttel, majd beletesszük a húst.

Trükkök, tippek, praktikák:


Petrezselyemmel díszítjük, savanyíthatjuk citromlével.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Magyaros burgonyaleves
Magyaros burgonyaleves

1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csülkös bableves nagy adagban
Csülkös bableves nagy adagban

Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon. Hozzátes...

Elkészítési idő: 2-2,5óra
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Ilka
Kókusztejes meggyleves kis csavarral - TCM
Kókusztejes meggyleves kis csavarral - TCM

A gyümölcsöket előkészítjük, megtisztítjuk, az almát kimagozzuk, felkockázzuk. Egy fazékba tesszük az almát, megszórjuk szegfűszeggel és kardamommal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tamás
Brokkoli krémleves
Brokkoli krémleves

1: Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk