0,5 kg cékla vékony csíkokra vágva vagy reszelve
1 nagy sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
petrezselyem
30 dkg káposzta
30 dkg marhahús (lábszár)
babérlevél, só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt,
1. A céklát, káposztát, répát, gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk.
2. A húst hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforrt, a habját levesszük és kissé megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 15-20 szemborsot és fokhagymákat, majd gyöngyöző forrással puhára főzzük.
3. A céklát 2 evőkanál forró olajra dobjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, néhány csepp citromlét, sózzuk és fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk.
4. A Répaféléket, hagymát a maradék olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. és megpároljuk szelíd tűzön a saját levében!
Ha megpárolódott, akkor hozzákeverjük a levével együtt a céklát.
5. Kivesszük a levesből a húst, kis kockákra vágjuk.
6. A levest a zöldségre öntjük és felforraljuk.
7. Behabarjuk tejföllel és liszttel, majd beletesszük a húst.
Petrezselyemmel díszítjük, savanyíthatjuk citromlével.
1Egy nagyobb lábasban feltesszük a vizet főni. Belerakunk egy darab füstölt szalonnabőrt, a babérlevelet és a két kis fej hagymát, amiről csak a külső héjat szedjük le. Remek színt...
Elkészítési idő:Egy éjszakára beáztatjuk a babot. Kuktában feltesszük főni a csülköt annyi vízben, amennyi ellepi, mellérakjuk a babérlevelet. Kb. 30 percig hagyjuk főni közepes lángon. Hozzátes...
Elkészítési idő: 2-2,5óraA gyümölcsöket előkészítjük, megtisztítjuk, az almát kimagozzuk, felkockázzuk. Egy fazékba tesszük az almát, megszórjuk szegfűszeggel és kardamommal, picit megsózzuk, hozzáadjuk a...
Elkészítési idő:1: Először a brokkolit szétbontjuk, megmossuk. A brokkoli szára is ehető, így ne dobjuk ki azt! Jól mossuk meg, és vágjuk nagyobb darabokra. Az is beleszámít a brokkoli súlyába! 2...
Elkészítési idő: