0,5 kg cékla vékony csíkokra vágva vagy reszelve
1 nagy sárgarépa
3 szál petrezselyemgyökér
petrezselyem
30 dkg káposzta
30 dkg marhahús (lábszár)
babérlevél, só, bors
2-3 gerezd fokhagyma
2+2 evőkanál olaj
1 teáskanál cukor, 2 evőkanál paradicsompüré
2 evőkanál citromlé, 2 dl tejföl
2 evőkanál liszt,
1. A céklát, káposztát, répát, gyökeret vékony csíkokra vágjuk.
A hagymát finomra aprítjuk.
2. A húst hideg vízben feltesszük főzni.
Ha felforrt, a habját levesszük és kissé megsózzuk, hozzáadjuk a babérlevelet, 15-20 szemborsot és fokhagymákat, majd gyöngyöző forrással puhára főzzük.
3. A céklát 2 evőkanál forró olajra dobjuk, hozzáadjuk a paradicsompürét, cukrot, néhány csepp citromlét, sózzuk és fedő alatt mérsékelt tűzön megpároljuk.
4. A Répaféléket, hagymát a maradék olajon néhány percig pirítjuk, hozzáadjuk a káposztát. Ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. és megpároljuk szelíd tűzön a saját levében!
Ha megpárolódott, akkor hozzákeverjük a levével együtt a céklát.
5. Kivesszük a levesből a húst, kis kockákra vágjuk.
6. A levest a zöldségre öntjük és felforraljuk.
7. Behabarjuk tejföllel és liszttel, majd beletesszük a húst.
Petrezselyemmel díszítjük, savanyíthatjuk citromlével.
A kaprot apróra vágjuk. A vajjal (vagy zsírral) és liszttel világos rántást készítünk, beletesszük a kaprot, és kicsit meghervasztjuk. Feleresztjük kb. 1 liter vízzel, sózzuk, ét...
Elkészítési idő: 5 percA zöldségeket tisztítom, mosom, egyforma kockákra vágom, a gombákat csak mosom. A vöröshagymát apró kockákra vágom, olívaolajon lepirítom, 2 dl vízzel fölengedem és forralom, míg...
Elkészítési idő: 25 percA vajon az előre megpucolt, feldarabolt csirkeszárnyakat megpároljuk. A vöröshagymát hozzáreszeljük. 10 perc után hozzáadjuk a kockára darabolt zöldségeket. Tovább párolju...
Elkészítési idő:A karalábékat meghámoztam és egyforma darabokra vágtam. Kevés vajon néhány percig pároltam, majd felöntöttem az alaplével és a vízzel. Megfűszereztem és fedő alatt készre főztem (k...
Elkészítési idő: