1kb karfiol megmosva apróra szedve, 5 -6 szál sárga répa karikázva, 1 -2 szál újhagyma karikázva , 2 szelet zeller kis kockára vágva,, 3-4 cikk fokhagyma, margarin, vagy vaj, vagy olíva olaj, só ,bors, fűszerpaprika,ételízesítő, petrezselyem levél . tejföl,
csipetke tészta esetleg nokedli,
a zsiradékon meg párolom a zöldségeket , vagyis legalább kicsit át sütöm, én rama margarint használtam, ezután felöntöm kevés vízzel szórok rá fűszereket ízlés szerint, majd újra vizet öntök hozzá , és hagyom felfőni, ha száraz csipetkét használok ilyenkor ha fő a lé bele lehet szórni, és együtt főzni a zöldséggel, ha friss csipetkét vagy galuskát használunk betétnek, akkor várjuk meg még össze főnek az ízel a zöldségek elég puhák lesznek , amint megfőtt a tészta is , vegyük takarékra, és 1 tejfölt kavarjunk össze majd öntsük a leveshez , hagyjuk újra felfőni ezután tálalható, a petrezselyem levelet , én ilyenkor szórom rá, még lehet ízesíteni tejföllel .
A húst megmossuk, feltesszük főni. Ha forr a víz, várunk néhány percet, és az egész vizet leöntjük a húsról. A fazekat kiöblítjük, és újra beletesszük a húsokat, és a megtisztított...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Hevíts fel egy széles lábasban a zsírt, pirítsd meg rajta az apróra vágott vöröshagymát, majd a tűzről levéve add hozzá a fokhagymát is. • Tedd vissza a lábast a tűzre, és rakd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hagymát megpucoljuk, felszeleteljük 1 cm-es karikákra, és előveszünk egy nagy leveses fazekat. Kevergetve összemelegítjük benne a vajat az olívaolajjal, majd beletesszük a hagymá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű