Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
A 6 tojás sárgáját kikeverem a zsiradékkal, beleteszem a fűszereket. A tojások fehérjét kemény habbá verem, és a fűszeres kutyulékhoz keverem. Ezután annyi macesz - morzsalékot te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA kis kockákra vágott krumplit sós vízben megfőzzük, közben ételízesitős vízben elkezdjük főzni a karikára vágott répát. Olajon apróra vágott hagymát pirítunk. A krumplit összetörj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát kókuszolajon megdinszteljük, majd rárakjuk a kockára vágott sütőtököt, pár darabb brokkolit, öntünk rá szűrt vizet és hagyjuk jól átfőni. Mikor minden megp...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeves készítésére sárga hüvelyű, „cérna” nélküli vajbabot szerezzünk be. A zöldbab beszerzésénél 1-2 hüvelyt törjünk meg, ha pattanva törik, nem hajlik: friss. Az eltörésnél azt is...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Könnyű