Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
A hozzávalókat jól elkeverjük, majd kb. fél órát pihentetjük. Forrásban lévő vegetás vízbe, vagy a levesbe szaggatjuk bele. Trükkök, tippek, praktikák: Vágott petrezselymet is...
Elkészítési idő:A vizet felforraljuk, bele rakjuk a húsleveskockát, hogy feloldódjon, majd belerakjuk a tömlős sajtot és a reszelt sajtot. Sóval, borssal fűszerezzük, felforraljuk. A tejföllel, a...
Elkészítési idő:A csontot hideg vízzel mosd át, tedd egy nagy fazékba, és öntsd fel annyi hideg vízzel, ami ellepi. Tedd bele az ecetet és a fűszereket is – a só kivételével -, és kezdd el kis lá...
Elkészítési idő: