Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
Zöldborsó leves húsgombóccal
Mennyiség : 11 nagy doboz
Hozzávalók
1 kg tarja
O,5 kg darált lapocka
15 dkg kockára vágott füstölt szalonna, és kolozsvári szalonna
1,2 kg sárgarépa
0,4 kg zöldség
60 dkg zeller
40 dkg karalábé
3 db hagyma darabolva
2 db egész paprika
2 db paradicsom
0,5 l paradicsomlé
4db krumpli
4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál őrölt kömény, babérlevél
Húsgombóchoz
0,5 kg darálthús
1 db tojás
3 evőkanál búzadara
1 evőkanál liszt
Elkészítés
A felkockázott tarját a szalonna zsírján lepirítom, majd hozzá adom a darabolt hagymát, és a fokhagymát.
Megszórom két evőkanál liszttel, és felöntöm 2 liter vizzel, majd 4 evőkanál vegetával, borssal, 5 db marhahús leves kockával ízesítem, a húst előfőzöm.
Hozzá adom a feldarabolt zöldségeket, a félbevágott paprikát, és a paradicsomot is, felöntöm a szükséges vízzel.
Húsgombócleves , tárkonyos húsgombócleves . Elkészítettem egy egyszerű de nagyon finom tárkonyos húsgombóc levest mindenkinek csak ajánlani tudok. Manapság már nem nagyon főz senki leveseket, pedig a szervezetünknek nagyon jót tesz egy finom leves főleg a téli időszakban! Hozzávalók : Olíva olaj vagy bármelyik kedvelt zsiradék , Vöröshagyma , sárgarépa , zöldborsó , petrezselyem , zeller, őrölt fehér bors , tárkony , 3 dkg teavaj . A habaráshoz tejfel , tej , liszt , Húsgombóchoz: 1/2 kg kedvelt darál hús , 1 nyers egész tojás , só , őrölt fekete bors , 2 csapott evőkanál liszt , 2 csapott evőkanál búzadara , tárkony .
Az olajon megdinszteljük a vöröshagymát. Hozzáadjuk a kis darabokra vágott karalábét és zellert, valamint a karikára vágott répákat. Felöntjük kb. 2-3 l vízzel, ízesítjük sóval, b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• 0,5 kg gombát mosni, hámozni, szeletelni, • kis fej vöröshagymát apróra, zsiradékon üvegesre párolni, gombát rá, só, bors, párolni, zsírjára sütni, • 2 ek liszttel megszórni...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sárgarépát karikákra vágom és az olajon megdinsztelem, hozzáadom a zöldbabot és egy kis ideig együtt párolom. Felöntöm forró vízzel, beledobom a paradicsomot és hozzáadom a kock...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűA zsíron/olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. Ezután hozzáadjuk a felaprított répákat, a felszeletelt gombát, zöldborsót, sózzuk, és lefedv...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: Közepes