25 dkg zeller
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 közepes hagyma
olaj
só, bors, ételízesítő
1 húsleves kocka
2 dl tejföl
rétesliszt
a tetejére sajt, kenyérkocka
A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, hogy nehogy leégjen!)
Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (ízlés szerint).
Amikor forrni kezd, beledobjuk a húsleves kockát.
Közben elkészítjük a rántást. A 2 dl tejfölt összekeverjük kb. 4 ek rétesliszttel, görcsmentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez.
Folyamatosan kevergetjük tovább 2-3 percig, végül elzárhatjuk. Turmixgéppel, vagy akár csak krumplitörővel összetördeljük a belevalókat.
Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórhatunk (trappista) és szárított kenyeret. Jó étvágyat!:)
Tisztítsuk meg a zöldségeket és daraboljuk apróra (a répát karikákra) őket. A répákat kapassuk meg a kókuszolajon (ez adja meg a szép színt), majd tegyük hozzá a többi zöldséget is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sárgarépát, a burgonyát és a karalábét meghámozzuk, majd mindet falatnyi darabokra vágjuk. A karfiolt kisebb rózsákra bontjuk. Egy lábasban felforrósítjuk a vajat. Megpirí...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Könnyű1. A megtisztított halat darabokra vágom és egy lábasba teszem. 2. A hagymát apróra vágom, a sóval, a paprikával, a paradicsommal, a paprikával, a kockára vágott burgonyával eg...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézMegtisztítjuk és karikára/kockára vágjuk a zöldségeket. A hagymát finomra aprítjuk, és pár csepp olajon pirítani kezdjük. A zöldségeket hozzáadjuk az üvegesre pirított hagymához,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű