25 dkg zeller
2 közepes sárgarépa
2 közepes fehérrépa
1 közepes hagyma
olaj
só, bors, ételízesítő
1 húsleves kocka
2 dl tejföl
rétesliszt
a tetejére sajt, kenyérkocka
A zellert és a répákat megmossuk, megpucoljuk, és kockákra vágjuk, majd az apróra vágott hagymával együtt kevés olajon puhára pároljuk. (Kb. 10 percig, folyamatos kevergetéssel, hogy nehogy leégjen!)
Amikor a zöldségek megpuhultak, felöntjük kb. 1 liter vízzel. Sóval, borssal, ételízesítővel ízesítjük (ízlés szerint).
Amikor forrni kezd, beledobjuk a húsleves kockát.
Közben elkészítjük a rántást. A 2 dl tejfölt összekeverjük kb. 4 ek rétesliszttel, görcsmentesre kikeverjük, majd hozzáöntjük a leveshez.
Folyamatosan kevergetjük tovább 2-3 percig, végül elzárhatjuk. Turmixgéppel, vagy akár csak krumplitörővel összetördeljük a belevalókat.
Tálaláskor a tetejére reszelt sajtot szórhatunk (trappista) és szárított kenyeret. Jó étvágyat!:)
Az apróra vágott hagymát kevés vajon megpároljuk, hozzáadjuk a foghagymát majd a lisztet. Megpirítjuk, hideg vízzel felontjuk. Hozzáadjuk a paradicsomot, felontjuk vízzel. Forralju...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA felkockázott vöröshagymát üvegesre pirítjuk, rádobjuk a felkockázott húst, majd kb. az egyformára vágott zöldségeket. Együtt dinszteljük, majd sózzuk, borsozzuk, rádobjuk a tárko...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A megtisztított, vékonyra vágott kelkáposztát a 2 leveskockából készített 2 liter levesben meg kell főzni. 2. Világos rántást kell készíteni, amivel a levest be kell rántani...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA konyhakész fácánt annyi hideg vízben tesszük fel főni, hogy 1-2 ujjnyira ellepje. Amint felforr hozzáadjuk a megtisztított zöldségeket, fűszerezzük, majd nagyon lassú tűzön puhár...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes