2 db csirkemell filé
3 ek napraforgó olaj
3 közepes db sárgarépa
2 közepes db fehérrépa
1 kis db karalábé
1 kis db zeller
1 nagy db vöröshagyma
30 dkg zöldborsó
1 ek tárkony (ízlés szerint)
3 dl tejföl
1 citromból nyert citromlé
4 db leveskocka (erőleves)
3 ek petrezselyem
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk.
Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk.
A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személy szerint a répán kívül minden zöldséget egészben szoktam hagyni és miután kész a leves, kihalászom őket az egészben hagyott hagymával együtt.)
Hozzáadjuk a tárkonyt, az erőleveskockákat és a szárított petrezselymet, majd felöntjük vízzel.
Forrás után, fedő alatt, takaréklángon addig főzzük, míg minden megpuhul. Amikor már majdnem puha a többi zöldség, akkor adjuk hozzá a zöldborsót a leveshez.
Egy kis tálba öntjük a tejfölt, és rámerünk 3-4 merőkanál levest, simára keverjük és a leveshez adjuk.
Jól megkavarjuk az egészet és még egy kis tárkonyt morzsolunk bele.
Amikor újra forr, belecsavarjuk a citrom levét.
A kicsumázott paprikákat feldaraboljuk. A kenyérbelet, a vöröshagymát és a fokhagymát felkockázzuk. A diót és a pisztáciát felaprítjuk. 2 teáskanál felhevített olajon a paprikadar...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A vízben feltesszük főni a húst. Nem sózzuk meg. 2. Ha felforrt, a habját leszedjük, takaréklángra állítjuk, és nagyon lassú tűznél főzzük kb. 3 és ½ órát. 3. Ekkor tess...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• Egy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsiradékot, pirítsd meg rajta az apróra vágott hagymát, majd a fokhagymát is add hozzá. • Keverd bele a sütőtökdarabokat, és pár perc al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, végeit levágjuk és lereszeljük. Majd a burgonyát meghámozzuk és felkockázzuk. A hagymát finomra felvágjuk, és 3 evőkanálnyi olívaolajban megdinszteljük. Majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű