Hozzávalók:
50 dkg paszternák,
1 hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
só,
fűszerpaprika;
a sütéshez:
2 dl olaj
: A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. 1-2 szál paszternákot félreteszünk, a többit a hagymával együtt kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megsózzuk, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával és felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Félrehúzzuk a lángról, kicsit hűlni hagyjuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk. Ha esetleg szükséges, kevés tejjel még hígítjuk. A félretett paszternákot vékony szeletekre gyaluljuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. 1 evőkanál olajat felmelegítünk, beleszórunk egy késhegynyi fűszerpaprikát és a levesre öntjük. A levest a paszternák chipsszel tálaljuk.
Felforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük. Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűOlívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: Könnyű1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni. Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, to...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű