Családireceptkönyv.hu

Paszternák krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg paszternák,
1 hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
só,
fűszerpaprika;
a sütéshez:
2 dl olaj

Elkészítés:


: A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. 1-2 szál paszternákot félreteszünk, a többit a hagymával együtt kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megsózzuk, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával és felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Félrehúzzuk a lángról, kicsit hűlni hagyjuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk. Ha esetleg szükséges, kevés tejjel még hígítjuk. A félretett paszternákot vékony szeletekre gyaluljuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. 1 evőkanál olajat felmelegítünk, beleszórunk egy késhegynyi fűszerpaprikát és a levesre öntjük. A levest a paszternák chipsszel tálaljuk.

Paszternák krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Kardamomos almakrémleves
Kardamomos almakrémleves

Egy vastag falú lábasban olvasszuk fel a vajat, és lassan hevítsük addig, amíg áttetsző aranyszínű nem lesz. Tegyük bele a fűszereket és a méz felét, valamint 1 csipet sót és a van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Judit
Sütőtök krémleves
Sütőtök krémleves

Megpucoljuk a tököt. Még egyben krumplihámozóval könnyebb. Hosszában kettévágjuk, ha magos középen (öregebb), akkor kikaparjuk a magot. Felkockázzuk kb. 2x2-es darabokra. Kevés...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Márti
Brokkolikrémleves
Brokkolikrémleves

Kevés oliva olajos sós vízben puhára fözzük a brokkolit. Miután megfőtt össze turmixoljuk majd hozzáadjuk az összetört fokhagymát, mustárt, borsot, tejet és a lisztet tejszínnel be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia hagymaleves
Francia hagymaleves

A fokhagymát apró kockákra, a vöröshagymát vékony karikákra vágjuk; a vajon és az olívaolajon lassú tűzön megdinszteljük. Meghintjük két evőkanál liszttel, párszor megkeverjük, ma...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk