menu

Családireceptkönyv.hu

Paszternák krémleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
50 dkg paszternák,
1 hagyma,
2 evőkanál olaj,
2 dl tej,
2 dl tejszín,
só,
fűszerpaprika;
a sütéshez:
2 dl olaj

Elkészítés:


: A zöldségeket megpucoljuk és megmossuk. 1-2 szál paszternákot félreteszünk, a többit a hagymával együtt kockára vágjuk és az olajon megdinszteljük. Megsózzuk, megszórjuk egy kevés fűszerpaprikával és felöntjük a tejjel és annyi vízzel, hogy ellepje, majd puhára főzzük. Félrehúzzuk a lángról, kicsit hűlni hagyjuk és botmixerrel pürésítjük. Hozzáadjuk a tejszínt és kiforraljuk. Ha esetleg szükséges, kevés tejjel még hígítjuk. A félretett paszternákot vékony szeletekre gyaluljuk, majd forró olajban ropogósra sütjük. 1 evőkanál olajat felmelegítünk, beleszórunk egy késhegynyi fűszerpaprikát és a levesre öntjük. A levest a paszternák chipsszel tálaljuk.

Paszternák krémleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Almakrémleves
Almakrémleves

Felforralunk 4 dl vizet, és beledobjuk a mézeskalácsfűszert, valamint a narancs és a citrom héját. Kb. 5 percig főzzük, majd félretesszük.  Meghámozzuk az almát, tetszés szerint d...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól
Avatar Hargitai Judit Kedvelnék Avatar Szoleczki Zoltán Kedvelnék Avatar ZSUZSANNA Kedvelnék Avatar Ivett Kedvelnék
Mentás zöldborsókrémleves ízHUSZÁR-tól

Olívaolajon megpirítjuk a hagymát. Ha már elkezd fonnyadni, hozzáadjuk a répát és a zöldborsót, majd tovább pirítjuk. Ha a borsó elkezdett ráncosodni, felöntjük a zöldséglevessel,...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Bajai halászlé
Bajai halászlé

1. A pontyot megtisztítom, fejét, farkát levágom, törzsét felszeletelem és sűrűn beirdalom, késpengével lepattintom a keserűfogát. 2. A hagymát apróra vágom, 3 liter vízbe felt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar MAROSHEGYI GOMBÓCLEVES
MAROSHEGYI GOMBÓCLEVES

A krumplit héjában megfőzzük, meghámozzuk, majd összetörjük és hagyjuk hűlni. Közben a zsiradékon megpirítjuk a hagymát, hozzáadva a kockára vágott húst, a mustárt, a borsot, to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk