menu

Családireceptkönyv.hu

Rókagomba pikáns mártásban


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg rókagomba
1 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
1 dl tejföl
1 ek mustár
só, fehérbors, petrezselyemzöld, tárkony
citromlé (csak keveset)
1 kk cukor
1 ek liszt

Elkészítés:


A vajban 15 percig pároljuk a felaprított vöröshagymát és a félbe- vagy negyedbe vágott rókagombát.
Fűszerezzük, hozzákeverjük a finomra vágott zöldfűszereket, megszórjuk liszttel, felengedjük a tejföl felével, és összekforraljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Cékla hummusz
Cékla hummusz

A céklát megszurkáljuk és megsütjük kb. 45-55 perc alatt. Lehúzzuk a héját, nagyobb darabokra vágjuk és beletesszük egy erős turmixgépbe. Rászórjuk a szezámmagot, fokhagymát Majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Töltött gombafejek
Töltött gombafejek

1. változat: A gombákat megtisztítjuk és kivágjuk a tönkjüket. A sárgarépát is megtisztítjuk, a tönkökkel együtt kisebb kockákra vágjuk és kevés olajon, erős tűzön, rövid ideig meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Zöldfűszeres röszti
Zöldfűszeres röszti

Megmossuk, meghámozzuk a burgonyákat, kis-vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Sózzuk, majd 10 perc múlva kinyomkodjuk a levét. Hozzáadunk csicseriborsólisztet, friss, aprított ro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Diós sárgarépa fasírt
Diós sárgarépa fasírt

A hozzávalókból összekevertem a "fasírt" alapját. (ha szükséges, további zsemlemorzsa hozzáadásával lehet az állagán változtatni.) Két evőkanál segítségével, azokat vízba mártva...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk