25 dkg mascarponesajt
1 kk vaníliaaroma
12 dkg cukor
2 tojás
2 dl tej
15 dkg babapiskóta
A mascarponesajtot a cukorral, vaníliával, 2 tojássárgájával elkeverjük, míg a cukordarabok el nem olvadnak.
Hozzákeverjük a tojásfehérjékből vert habot, és óvatosan a krémhez keverjük.
A tejbe beáztatjuk a babapiskótákat.
Egy tálba rétegezzük a krémet és a babapiskótákat, kekeóval megszórjuk.
Eredeti recept szerint 2 dl kávéba kell áztatni a babapiskótákat.
Ennél a tésztánál is külön verjük fel a fehérjét kemény habbá. Azért kell a cukor egy részét a fehérjéhez adni ebben az esetben is, mert segít keményebb habbá verni a fehérjét, val...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. Az 5 dkg földimogyorót daráljuk le, és keverjük össze a többi hozzávalóval. 2. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre tegyünk apró halmokat a tésztából. 3. A maradék földimogyo...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A meggyet, a cukrot és a fahéjat egy lábasban elkeverem, majd tovább keverve felmelegítem. 2. Amikor levet engedett belekeverem a kevés vízben feloldott pudingporokat is.Ha so...
Elkészítési idő: 1 óra+ Nehézség: KönnyűMindent összegyúrtam,hozzáadtam a felfuttatott élesztőt. Egy könnyen kezelhető,nem ragacsos tésztát kell kapnunk. Én kelesztettem 40 percig. Kisodortam és megtöltöttem. Mint a kaka...
Elkészítési idő: 1,20 Nehézség: Könnyű