2 nagy tejföl
2 cs vaníliás cukor
8 ek cukor
2 dl tej
1 cs zselatin
2 dl szörp
1 dl víz
1 cs zselatin
A tejfölt, a vaníliás cukrot és a cukrot összekeverjük.
A tejet a zselatinnal felfőzzük és ráöntjük a tejfölre. Formába öntjük. Ha megdermedt gyümölccsel díszítjük.
A szörpöt a vízzel és a zselatinnal felfőzzük. Ha kezd dermedni ráöntjük a gyümölcsre.
A cukrot a vajjal, a tejjel és a tojással alaposan kikavarjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, a vajas keverékhez szitáljuk, majd vaníliával ízesítjük. A tésztát alaposan öss...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA margarint a cukorral habosra kavarjuk, majd egyesével hozzáadjuk a tojást és a tojássárgákat. Végül belekeverjük a többi anyagot is. Zsírozott, lisztezett tepsibe öntjük és a tet...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesPiskóta A tojásfehérjét 2 ek. vízzel félkemény habbá verjük,hozzáadjuk a cukor felét és kemény habbá verjük.A tojássárgáját a vaniliás cukorral és a maradék cukorral kikeverjük.Kö...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. 25 × 39 cm-esre nyújtjuk, sütőpapírral...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes