400 g cukor
Jó krémlikör
20 g eszencia
4 dl tiszta szesz
A krémlikőrőll és cukorból szörpöt főzzünk. Ehhez hozzátöltjük az eszenciát, végül a szeszt.A literből esetleg hiányzó folyadékot forralt, lehűlt vízzel pótoljuk. A likőrt jól összerázva néhány napig pihentetjük.
Szűrőpapiron egyszer vagy kétszer átszűrjük.
A vodka kivételével langyosra melegítjük a hozzávalókat, addig kevergetjük, amíg a csoki elolvad, forralni nem szabad, mert összecsomósodik. Végül hozzáadjuk a vodkát. Néha össze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet elkeverjük a cukorral, beledobjuk a félbevágott vaníliarudat, majd gyöngyözésig hevítjük. Kikeverjük a tojássárgákat, majd a forró tejet vékony sugárban csorgatva be...
Elkészítési idő: 30perc Nehézség: KönnyűA tökdarabkákat facsarjuk ki gyümölcsfacsaróval, majd a töklevet öntsük bele egy robotgépbe, a gyümölcslevekkel együtt . Ezután adjuk hozzá a mézet (kezdetnek célszerű egy kanálla...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőször karamellt készítünk 5 dkg cukorból, majd ezt óvatosan felöntjük az előzetesen felmelegített fél liter tejszínnel. Másik lábasban feltesszük melegedni a 2 dl tejet, ebben f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű