400 g cukor
Jó krémlikör
20 g eszencia
4 dl tiszta szesz
A krémlikőrőll és cukorból szörpöt főzzünk. Ehhez hozzátöltjük az eszenciát, végül a szeszt.A literből esetleg hiányzó folyadékot forralt, lehűlt vízzel pótoljuk. A likőrt jól összerázva néhány napig pihentetjük.
Szűrőpapiron egyszer vagy kétszer átszűrjük.
A tisztára mosott leveleket, és minden hozzávalót, a cukor kivételével egy éjszakán át áztatjuk. Másnap hozzáadjuk a cukrot és felkeverjük, majd el kezdjük főzni. Kicsit sűrítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA bort, a cukrot, és a fűszereket egy fazékban forrás előtti állapotig melegítjük közepes lángon, lassú kevergetés mellett. Ne forraljuk fel a bort, mert az tönkreteszi a bor aromá...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűKeverje össze a feldarabolt és előkészített hozzávalókat. Hűtse be, majd behűtött tálban, sok jégkockával szervírozza.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű