200 g frissen darált kávé
2 cm-es vanília
4 dl finom szesz
400g cukor
tej
A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers tejjel, hogy éppen 1 l legyen. Néhány nap múlva szűrőpapíron leszűrjük.
Egy kancsóba tölts két liter vizet, majd apríts bele egy körülbelül három centiméteres, friss, megpucolt gyömbérdarabot. Vágj leheletvékony szeletekre egy közepes méretű kígyóubork...
Elkészítési idő:A citromokat alaposan megmosom és megszárítom. A héját egy zöldséghámozóval lefejtem, úgy, hogy a héján belül ne maradjon fehér rész, mert a likör ettől keserű lesz. (Ez nagyon fo...
Elkészítési idő: