200 g frissen darált kávé
2 cm-es vanília
4 dl finom szesz
400g cukor
tej
A kávét, vaníliát és a szeszt ledugaszolt palackba 8 napig érlelünk. Közben gyakran felrázzuk. Akkor vászonruhán leszűrjük, és összekeverjük a cukorból főtt szörppel és annyi nyers tejjel, hogy éppen 1 l legyen. Néhány nap múlva szűrőpapíron leszűrjük.
A leveleket alaposan mossuk meg, majd ezután turmixoljuk péppé és tegyük bele egy kisebb fazékba. Öntsünk rá 750 ml vizet, és tegyük oda főni. Ha már elkezdett zubogni a víz, vegyü...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElőbb keverd el a száraz alapanyagokat egy kisebb lábosban, majd öntsd fel az almalével, és a citrommal. Folyamatos kevergetés közben főzd közepes lángon. Eleinte jó habos, de no...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHa a bodzavirág szép tiszta, lemosni sem kell, ha nem, akkor öblítsük le (kisgyerekeknek mindig mossuk meg enyhén). Keverjük össze 6 l vízzel, tegyünk bele 5 db karikára vágott cit...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. Összezúzzuk a málnát, majd egy üvegben 8-10 napig állni hagyjuk, erjesztjük. 2. A gyümölcsöt fehér vászonba tesszük, levét egy edénybe kicsurgatjuk. 3. Elkeverjük a gyüm...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz