20 g köménymag
4 dl finom szesz
400 g cukor
A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, forralt vízzel pótoljuk, hogy 1 l legyen.
Ha likőr zavaros, szűrőpapiron átszűrjük.
A tejet és a tejszínt összeöntjük a félbevágott vaníliarúddal, és a hozzávalók között szereplő első, kisebb mennyiségű porcukorral. Felforraljuk, majd félretesszük. A toj...
Elkészítési idő: 25perc Nehézség: KönnyűA tejet a kakaóval, a cukorral, a fahéjjal, a sóval és a csiliporral folyamatosan kevergetve összeforraljuk. További 5 percig lassú tűzön kevergetve főzzük. Ha szükséges, még édesí...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA turmixgépe beleöntjük az áfonyát, hozzáadjuk a tejet, joghurtot, mézet, majd hagyjuk, hogy a többit a gép intézze. Ha picit tartalmasabbra vágyunk, mehet bele egy kis zabpehely i...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKurkumapaszta: A hozzávalókat egy serpenyőbe tesszük, jól összekeverjük. Majd közepes hőfokon melegítjük, miközben folyamatosan kavargatjuk. Amikor eléri a pasztaszerű állagot, le...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű