20 g köménymag
4 dl finom szesz
400 g cukor
A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, forralt vízzel pótoljuk, hogy 1 l legyen.
Ha likőr zavaros, szűrőpapiron átszűrjük.
2 kg több léről megmosott apró körtének a két végét levágtam, majd félbevágva szépen adagolva gyümölcsprésbe kinyertem picivel több, mint 1 liter rostos körtelevet. A gép gondoskod...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszeturmixoljuk
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz orgonáról ollóval levágjuk a virágokat, a zöld részeket teljesen eltávolítjuk. Csak a lila szirmokat használjuk fel a szörphöz. A cukrot a vízbe szórjuk, és kis lángon, éppen...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA narancsokat folyó víz alatt jó alaposan megmossuk, szárazra töröljük. Vékonyan meghámozzuk, vigyázva, hogy fehér rész ne maradjon a héjon. A narancshéjat egy tiszta, steril üveg...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű