20 g köménymag
4 dl finom szesz
400 g cukor
A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, forralt vízzel pótoljuk, hogy 1 l legyen.
Ha likőr zavaros, szűrőpapiron átszűrjük.
Combine first 5 ingredients in medium saucepan. Using mallet or back of large spoon, lightly crush or bruise spices. Add 6 cups water; bring to boil over high heat. Reduce heat to...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTurmixolás után tejszínhabbal szolgálhatjuk fel, és aprított meggydarabkákkal diszítjetjük
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A tejet összemelegítjük egy hőálló tálban a levendula virágokkal 2. 5 perc áztatás után leszűrjük, majd felhabosítjuk a tejet elemes tejhabosítóval 3. Hozzákeverjük a csokolád...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát. 2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a méze...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű