menu

Családireceptkönyv.hu

Köménylikőr


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 1 liter
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 g köménymag
4 dl finom szesz
400 g cukor

Elkészítés:


A köménymagot finomra megtörjük, és összerázzuk a szeszel, majd 8-10 napig állni hagyjuk. Akkor tiszta vászonruhán leszűrjűk és összekeverjük a cukorból főzzöt szörppel. Ha kell, forralt vízzel pótoljuk, hogy 1 l legyen.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha likőr zavaros, szűrőpapiron átszűrjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Chai Latte
Chai Latte

Combine first 5 ingredients in medium saucepan. Using mallet or back of large spoon, lightly crush or bruise spices. Add 6 cups water; bring to boil over high heat. Reduce heat to...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Hajni
Meggy-tej shake
Meggy-tej shake

Turmixolás után tejszínhabbal szolgálhatjuk fel, és aprított meggydarabkákkal diszítjetjük

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Levendulás forró csoki
Levendulás forró csoki

1. A tejet összemelegítjük egy hőálló tálban a levendula virágokkal 2. 5 perc áztatás után leszűrjük, majd felhabosítjuk a tejet elemes tejhabosítóval 3. Hozzákeverjük a csokolád...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Eperturmix
Eperturmix

1. A szamócákat alaposan mossuk meg, majd csípjük le a szárát. 2. Tegyük a megmosott szamócákat a konyhai robotgépbe, szórjuk rá az őrölt gyömbért, fahéjat, borsot, majd a méze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk