2 kg sárgabarack,
70 dkg. cukor,
1 tk. citromsav.
Magozzuk ki és aprítsuk fel a sárgabarackot. Főzzünk fel 0,5 dl vízben a cukrot, majd adjuk hozzá a barackot és a citromsavat. Főzzük 30 percig, majd passzírozzuk át szűrőn a barackot és hagyjuk kihűlni. Töltsük sterilizált üvegekbe a nektárt és tartsuk hűtőszekrényben.Vízzel hígítva
fogyasszuk.
Turmixgépben a hozzávalókat simára dolgozzuk. Leszűrjük, a magokat így eltávolítjuk. Hidegen jéggel és eper- vagy citromszeletekkel fogyasztjuk. Ízlés szerint több-kevesebb cukr...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Forraljuk fel a vizet, majd adjuk hozzá a citrom levét és a cukrot oldjuk fel benne. 2. Ha elkészül a szirup, akkor vegyük le és hagyjuk lehűlni. 3. Amikor teljesen kihű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú koktélos pohárba tesszük a cukrot, beledobjuk a lime gerezdeket, majd egy koktélos törőfa vagy fakanálnyél segítségével óvatosan összepréseljük. A mentaleveleket me...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűElkészítés: Fontos megjegyezni, hogy mikor citromos, mézes gyógyitalt készítünk, a vizet sosem szabad felforralni, elég, ha langyos. Minden alapanyagot tegyünk bele a vízbe, maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű