2 kg sárgabarack,
70 dkg. cukor,
1 tk. citromsav.
Magozzuk ki és aprítsuk fel a sárgabarackot. Főzzünk fel 0,5 dl vízben a cukrot, majd adjuk hozzá a barackot és a citromsavat. Főzzük 30 percig, majd passzírozzuk át szűrőn a barackot és hagyjuk kihűlni. Töltsük sterilizált üvegekbe a nektárt és tartsuk hűtőszekrényben.Vízzel hígítva
fogyasszuk.
1. Az epret megmossuk, megtisztítjuk, 1 hosszanti szeletet félreteszünk a díszítéshez, a többit összevagdossuk, hozzáadjuk a citromlét és a mézet, 3-4 szeletke kivételével péppé zú...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA ribizlit megmossuk,a száráról lefejtjük a szemeket. Kézzel vagy préssel összenyomjuk,szűrőzsákban 1éjszakán át csöpögtetjük a cukorra és az aszkorbin savra. Másnap felfőzzük (g...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű