10 dkg tehéntúró,
2 db narancs,
05 l tej,
1 evőkanál porcukor
Fél citrom héja
Narancsot megtisztijuk, a cikkeket kisebb darabokra vágjuk, majd a túróval, a porcukorral, a reszelt citromhéjjal és a tejjel jól összeturmixoljuk.
A vizet feltesszük forrni és a már meleg vízbe beletesszük a cukrot. Kevergetjük, amíg fel nem oldódik és addig melegítjük, míg bugyborékolni kezd. A mentaleveleket megmossuk, lecs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA mandulás horchata (ejtsd: orcsátá) egyfajta mandulatej, amit Spanyolországban általában nyáron, frissítőként fogyasztanak. Én télen csináltam, és most is nagyon jól esett. Talán...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűSzirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet tálba mérjük, hozzáadjuk a porcukrot, a vaníliás cukrot és egy csipet sót, alaposan összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojássárgákat, a tejfölt, a rumot és az olvasztott,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű