1 kg meggy
1 kg cukor
5 l víz
Az egészet nagy edénybe tesszük, megkeverjük, 3 napig állni hagyjuk. Minden reggel és este megkeverjük. A harmadik napon gézen átszűrjük egyenesen üvegbe. Ha tartósítani akarjuk, a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMeleg (de ne forró) vízben jól keverj el két evőkanál mézet, két evőkanál ecetet (lehet almaecet is), két evőkanál citromlevet, és egy csipet fahéjat. Húzd le egyben, és egy órán b...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 2 kg gyümölcsöt megmosunk, lecsepegtetjük. 2. Az epret leszemezzük, összeturmixoljuk, ráhintünk 1 dkg citromsót,1 dkg szalicilt, összekavarjuk. 3. Rátöltünk 3 l hideg vi...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz