2 tojás
15 dkg zsír
1/2 csomag sütőpor
15 dkg porcukor
50 dkg liszt
2 -3 evőkanál tejföl
A krémhez:
4 dl tej
4 evőkanál liszt
1 citrom leve és reszelt héja
25 dkg margarin
15 dkg cukor
5- evőkanál baracklekvár
A tészta hozzávalóiból tésztát gyúrunk, apránként adjuk hozzá a tejfölt. Rugalmas, könnyen nyújtható tésztát kell kapnunk. 4 cipóra osztjuk. , sütőpapírral fedett lemez tepsiben 2 lapot sütünk, egymás után. Világosra sütjük, kb. 10-12 perc alatt megsül 180°C-on. A másik két cipót is kisodorjuk, lekvárral megkenjük, a másik lapot rátesszük és ezt így együtt megsütjük.
A krémhez a lisztet a tejjel és a cukorral simára keverjük, majd sűrű péppé főzzük, kihűtjük. A kihűlt főzött krémhez hozzákeverjük a margarint, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, majd jól kihabosítjuk.
A kihűlt süteményt betöltjük:
sima lap
krém fele
lekváros lap
krém másik fele
sima lap
Pár órát állni hagyjuk hűtőben, legjobb, ha egy éjszakát. Porcukorral megszórva kínáljuk. Tetszés szerint szeleteljük.
tepsi mérete: 25 cm x 39 cm
A langyos tejben elkeverünk 1 ek cukrot, beleszórjuk a szárított élesztőt. Egy tálba beleszitáljuk a lisztet hozzáadjuk a csipet sót, az egész tojást és az dkg olvasztott vajat. Am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA 4 egész tojást a cukorral a vaníliás cukorral kikeverjük, beleöntjük a tejet és olajat, a lisztet, a sütőport. Az egész adagot egy nagyobb tepsibe tesszük sütőpapírra, a tésztáb...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókból linzertésztát készítünk. Vékonyra, kb. 3 mm - esre nyújtjuk. 2. Karikákat szaggatunk belőle, sütőpapíros tepsire tesszük és kisütjük. 3. A hab készítése...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűNagy tortaformát kikenünk és liszttel beszórjuk. A tojások sárgáit fehéredésig keverjük a cukor felével, majd megsózzuk és a sütőport is belekeverjük. Ezután hozzáadjuk az átszit...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű