3 tojás sárgája
18 dkg zsir
2 dl tejföl
50 dkg liszt
pici só
1 evökanál ecet
Töltelék: szilva lekvár
tetejére: porcukor
A tojások sárgáját és a zsirt kikavarni. hozzáadni a tejfölt és aval is kavarni habosra. bele teszük a lisztet pici sót és az ecetet jól össze gyurni és 3 részre ossztani. Egyenként vékonyra kinyujtani megkení forró zsíral. és egy pici lisztel beszorni. Feltekerni és 20 percet a hütöben pihentetni.
Mindegyik rudat 17 darabra vágjuk mindegyik kis darabot oválisra nyujtani fél kiskanál lekvárt teni rá és lazán feltekerni. A hajtásal felül teszük a tepsibe, a tetejét tojás fehérjével megkeni.
sütés: 180 fok légkeverős 20 perc
Elkészítése a piskótához hasonló: Verd fel kemény habbá a tojások fehérjét – egyenlőre kávéskanálnyi citrom hozzáadásávalKeverd a habba a tojások sárgáját, és a steviát, vagy xu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kekszet apróra tördeljük, a kókusszal és a dióval összekavarjuk. A vajat, a tejet, a kakaót, a cukrot és a kávéport egy edénybe tesszük és lassú tűzön felfőzzük. Amikor minden al...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejszínt elkezdjük habbá verni, mikor egy picit már sűrűsödni kezd, hozzáadjuk a pudingport és fél deci rumot, és tovább verjük, amíg összeállt szilárd krémmé A kávéba beleönt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűVajat, cukrot, tojássárgáját összekeverjük, hozzáadjuk a citrom levét és héját, lisztet, és a felvert tojás fehérjét. A tetejét vágott dióval szórjuk, sütjük. Tepsiben szaggatju...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű